Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un carretó de la compra ple i una mà amb bitllets d'euro

Mercadona no és l'únic: els altres supermercats que han apujat encara més els preus

Depenent d'on visquis podràs fer la compra per més o menys diners

Cada dia, els consumidors noten més que el preu de la cistella de la compra puja. Això fa que cerquin contínuament quina és la cadena més econòmica per poder estalviar-se alguns euros. Per aquest motiu, les estratègies de les unes i les altres tenen especial importància.

 

Les promocions, les ofertes, els vals descompte… Tot s'hi val per poder oferir als clients el millor preu. Però al final són els estudis els que reflecteixen la realitat de les xifres. Gràcies a ells podem saber realment quins supermercats són els més econòmics.

 

No ens podem oblidar que aquest 2023, el cost de la cistella de la compra ha pujat un 14,1%. Si això no et sembla prou espera a saber la pujada que hi ha hagut en tan sols dos anys. I és que si comencem el compte el 2022, l'increment dels preus és del 30,8%.

 

Per facilitar-nos la compra més econòmica possible, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha publicat un nou estudi. En aquest es reflecteixen els llocs on és més barat anar a comprar, tenint en compte tant les cadenes com la seva ubicació.

 

Per fer aquest estudi, han visitat un total de 1.108 establiments de tot Espanya. Concretament, han estat 65 les ciutats visitades per poder demanar dades. Així mateix, també s'han tingut en compte els supermercats que operen de manera en línia.

Persona ficant monedes en una guardiola amb el fons d'un supermercat
Si vols estalviar, pren nota dels llocs més econòmics per fer la compra | Getty Images Signature

Els llocs més cars per fer la compra

Les dades sobre els llocs més cars del nostre país per fer la compra pot ser que et sorprenguin. Entre ells no figura Mercadona, una de les cadenes que més crítiques rep sobre això. També és cert que l'establiment no és l'únic aspecte que cal tenir en compte.

 

Sense fer cap tipus de classificació per procedència o tipus de supermercat, t'indicarem quines són les cadenes més cares del nostre país. Segons l'estudi de l'OCU aquestes són Sánchez Romero, El Economato, Condis, Caprabo, Coaliment i Amazon.

 

Si ens parem a mirar a quines ciutats costa més diners omplir la cistella, Las Palmas de Gran Canària destaca amb diferència. Tot i això, tampoc poden estar contents els que fan la compra a Getxo, Palma de Mallorca o Madrid pels preus que paguen.

 

Pel que fa a les comunitats autònomes, les illes no surten ben parades. Bé pel seu caràcter insular o pels establiments que s'ubiquen a totes dues, tant les Balears com les Canàries són les més cares de tot Espanya.

Muntatge de supermercat amb persona mirant preu de producte
No totes les cadenes compten amb els mateixos preus a totes les seves botigues | Getty Images Signature

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Apunta els llocs més econòmics

Després de donar a conèixer la part negativa d'aquest estudi, ara toca veure la cara amable per quedar-nos amb un bon sabor de boca. En aquest sentit, Alcampo destaca com la cadena més barata a 23 de les ciutats de l'estudi. Concretament, els establiments més barats són els Alcampo de Múrcia i Coia, a Vigo.

 

El segueixen Mercadona, que ho és a 21 ciutats i Family Cash i Tifer que ho són a sis cadascuna, respectivament. Així mateix, també hi ha altres cadenes que destaquen pels preus econòmics com Supeco i Consum dins de les que operen a nivell nacional.

Pel que fa a les comunitats autònomes més barates d'Espanya per fer la compra, trobem La Rioja, Galícia i Múrcia. Si parlem de ciutats hem d'incloure: Terol, Còrdova, Castelló, Ciudad Real, Burgos, Zamora, Cadis, Puertollano, Jerez de la Frontera, Conca i Palència.

 

Tampoc ens podem oblidar d'aquelles cadenes que operen únicament a nivell local. En aquest sentit, destaquen Supermercados Dani, Más Ahorro, Deza i Súper Carmela. A nivell regional mereixen una menció en aquest apartat Cash Fresh i Familia.