Façana d'un supermercat Mercadona

'El que importa no es veu': Mercadona emociona amb la seva nova i emotiva campanya

La cadena de supermercats reivindica l'esforç de creació dels seus perfums i cosmètics

Mercadona és una de les cadenes de distribució més conegudes a escala europea per disposar d'una gran varietat de productes de qualitat a un preu assequible. Des de l'any 1977, l'empresa presidida per Juan Roig ha intentat satisfer les necessitats d'alimentació, neteja de la llar, higiene personal i cura de mascotes de tots els seus clients augmentant el seu focus d'actuació i arribant a 5,4 milions de llars.

 

Recentment, la cadena de supermercats ha iniciat una nova campanya d'allò més emotiva que, ara que s'acosta Nadal, utilitzen per reivindicar l'esforç de creació de les col·leccions i el treball ocult en la fabricació dels perfums o cosmètics. Per il·lustrar l'esforç callat que hi ha darrere de la confecció dels perfums i els cosmètics en la campanya, Mercadona ha utilitzat la bella frase d'El Petit Príncep': «l'essencial és invisible als ulls», donant a entendre que l'essència de les coses i el seu autèntic valor no sempre es mostren de manera evident.

L'essència dels perfums i cosmètics

Moltes vegades, al sector de la perfumeria ens centrem massa en elements superficials com el disseny dels productes o la marca dels perfums o cosmètics que es comercialitzen, en comptes de focalitzar la nostra atenció en el que veritablement importa i que no es pot percebre a primera vista: l'essència de l'article en qüestió.

 

 

Així doncs, com ha declarat Mercadona, fixant-nos en el superficial «es queda ocult un munt de treball i un procés molt complex que és indispensable per aconseguir uns resultats òptims: la selecció dels millors ingredients, la tasca de professionals de tot el món, hores d'esforç i talent dels nostres especialistes... En definitiva, la qualitat d'un perfum, la seva essència i allò que el fa únic».

 

L'elaboració d'un perfum o un cosmètic

Per elaborar un perfum o un cosmètic, la cadena de distribució segueix diversos passos:

  • Primerament, es produeix una fase de captació en què els especialistes de la cadena duen a terme una exhaustiva anàlisi de les demandes dels clients mitjançant el contacte directe amb ells, és a dir, parlant i escoltant les seves crítiques, necessitats, etc.

 

  • A continuació i segons ha informat la cadena, aquesta informació es trasllada a un gerent de compres per buscar els millors proveïdors a tot el món, experts de diferents àrees (perfums, cosmètica, complements, caixes, necessers...), que els permetin sorprendre els clients, tant en continent com en contingut.

 

  • Seguidament quan arriba el desenvolupament del producte, partint dels 'briefings' de les necessitats dels seus clients, s'utilitzen els millors recursos i matèries primeres i, a partir d'aquí, es generen propostes innovadores, seguint i creant tendència, amb les millors idees creatives, buscant la màxima excel·lència per als consumidors.

 

  • Finalment, es recullen les propostes dels proveïdors i es fa una selecció de les millors, amb l'objectiu que el resultat final sigui el que el client està buscant.

 

Amb aquesta campanya, Mercadona convida a tots els seus clients a veure més enllà del que perceben els seus ulls i descobrir l'essència dels seus nous productes de perfumeria i cosmètica confeccionats a través del treball i l'esforç durant mesos.