Muntatge amb una dona amb la mà a la boca i l'entrada d'un Mercadona darrere

Mercadona pren una decisió històrica: el servei que acaba de pujar de preu

És un increment que s'ha dut a terme per primer cop en 20 anys

El servei a domicili és una de les opcions que ofereixen molts supermercats quan no pots carregar amb la compra. T'ofereix múltiples avantatges, a més de permetre't estalviar temps a l'hora d'anar a comprar.

Un augment de preu a Mercadona

Mercadona ha comunicat que les pròximes setmanes actualitzarà la tarifa del seu servei a domicili: apujarà el preu per primera vegada en 20 anys. Tot i que els preus d'aquest servei són diferents depenent de la teva zona geogràfica, per norma general el preu era de 4,20€. A partir d'aquesta pujada, el preu passarà a ser de 6,50€.

Segons Mercadona, justifiquen aquest increment a causa de l'encariment dels costos que comporta el servei: energia, transport i personal. Això sí, aquest canvi només es produeix si sol·licites a la mateixa botiga que et portin la compra a casa. Allà, cal pagar les despeses d'enviament i els productes que hagis comprat.

Molts dels clients s'han queixat d'aquest augment, que també s'aplica a compres elevades sigui quin sigui el preu. Asseguren que a Carrefour o El Corte Inglés el servei és gratuït per compres superiors a 100 €. Un usuari de Twitter anunciava amb una fotografia que a partir del 3 d'agost s'activaria aquesta pujada al País Basc.

El que sí que manté la cadena és que si utilitzes aquest servei des del supermercat, no hauràs d'arribar a un mínim d'import. Per a compres en línia a través de la web, les condicions són diferents.

Compres des de la web

En cas que vulguis fer la teva compra a través d'Internet, tingues en compte que les despeses són més cares: 7,21 €. A més, sí que exigeix una compra mínima de 50€. Si et decantes per aquesta opció, has de saber que no podràs recollir-lo a la botiga, és a dir, si fas una comanda des del web, tant sí com no t'arribarà a casa.

La pujada de preus ha començat a finals de juliol, tot i que aquest canvi es farà progressivament a tots els establiments d'Espanya. No totes les zones tenen aquest servei. A la majoria de casos, Mercadona aplica un màxim de 10 quilòmetres des de la botiga fins al domicili del client.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Els lliuraments de la compra a domicili sempre seran a partir de l'endemà d'haver fet la compra. Però, compte!, perquè Mercadona disposa de límits. Per exemple, si vols demanar una gran quantitat d'aigua, només podràs sol·licitar 120 litres.

Així mateix, per a certs productes que requereixin preparació, com el pernil tallat amb ganivet, també tindrà un límit màxim que no podràs sobrepassar. Si vols saber si et poden portar la compra a casa, acosta't a la teva botiga més propera i facilita la teva adreça i codi postal. T'asseguraran si ets dins de la zona de repartiment o no.

I a Carrefour?

Carrefour també ofereix el servei de lliurament a domicili des de la botiga o a través de la pàgina web. Si la comanda supera els 90 €, les despeses d'enviament et sortiran gratis. Si la teva compra no els supera, aleshores l'enviament et costarà 4,70€. No obstant això, sí que pots recollir la teva comanda en línia a la botiga.

Clients en l'entrada d'una botiga de Carrefour
Podràs recollir les teves comandes 'online' a la botiga | Europa Press

La distància màxima a què Carrefour farà repartiments és de 13 quilòmetres. Si, per contra, la teva llar sobrepassa aquesta distància, caldrà abonar 6 € més.

La teva compra a casa en 24 hores

Al supermercat d'El Corte Inglés, l'enviament a domicili és una mica més car que a Carrefour. Aquest tindrà un cost de 5,90 € tret que la teva comanda superi els 99 €. Aleshores, serà gratuït amb la targeta d'El Corte Inglés.

Si utilitzes una altra forma de pagament, haurà de ser una compra mínima de 120€. Tindràs la compra a casa en 24 hores i també pots triar l'horari que et vagi millor abans de fer la comanda.