Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de les mandarines del Mercadona.

Mercadona revela l'origen de les taronges i mandarines que ven a les seves botigues

Per a aquesta temporada de cítrics, Mercadona preveu una compra de 200.000 tones

T'has preguntat mai d'on provenen les taronges i mandarines de Mercadona? L'hivern és a tocar i amb ell el fred i les baixes temperatures. Són alguns dels factors que fan proliferar els virus, la grip i els constipats.

Tot i això, la saviesa popular s'ha encarregat de fer passar, de generació en generació, algunes recomanacions per poder fer-los front. I endevina... El consum de cítrics hi té molt a veure! I si estàs pensant comprar-los a Mercadona, et sorprendrà conèixer el seu origen.

L'origen real dels cítrics que ven Mercadona

Si encara no has pogut comprar-los, no et preocupis perquè ara tindràs la millor ocasió. La cadena de supermercats Mercadona va iniciar una nova campanya a l'octubre i, segons sembla, seguirà durant les pròximes setmanes.

El tret de sortida el van fer les famoses mandarines 'oronules', que es van començar a comercialitzar el mes d'octubre passat. Tanmateix, tot apunta que no seran les úniques protagonistes. Així doncs, Mercadona té previst incorporar durant el mes de novembre una altra classe de cítric, com llimones, aranges i taronges, i tots d'origen espanyol.

Mercadona
A Mercadona els clients troben tota classe de fruites i verdures. | Mercadona
 

En els pròxims dies podrem trobar-los a qualsevol supermercat del país, ja que Mercadona té previst comprar fins a 200.000 tones de productes cítrics. Concretament, el volum més gran d'aquest percentatge se l'emportaran les taronges, que arribaran a assolir les 150.000 tones. Tot seguit, s'obtindran 50.000 de mandarines, 17.000 de llimones i 1.500 d'aranges.

D'aquesta manera, podrem comprar les mandarines de dues maneres: o bé a granel o bé en bosses d'1 i 2 quilos. Amb les taronges passa el mateix, però en aquest cas les bosses seran de 3 i 5 quilos.

La cadena valenciana aposta pels productes d'origen espanyol

A més, aquesta temporada Mercadona ha optat pel producte nacional i la Comunitat Valenciana, Andalusia, Múrcia, Catalunya i Canàries són les comunitats autònomes d'on provenen els cítrics esmentats.

Tampoc ens hem d'oblidar dels proveïdors que fan possible la seva producció i comercialització, com ara Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Agronostrum, Hermanos Torres, Lasarte i molts altres més.

«El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i és per això que des de fa anys més del 90% del total de taronges que comercialitza són d'origen espanyol», assenyala Mercadona en una nota de premsa.

La importància de consumir productes de temporada

Com comentàvem a l'inici, el consum de cítrics és una de les millors maneres de combatre algunes malalties i afeccions pròpies d'aquesta època de l'any. Diversos estudis ho han demostrat, i és que la composició dels cítrics està plena de vitamines, minerals i antioxidants. A més, si hi ha alguna cosa que cal destacar, sens dubte, és la seva aportació en vitamina C.

Les fruites cítriques són les millors aliades per combatre la grip i els constipats, ja que són precisament les seves propietats les encarregades d'enfortir el nostre sistema immune.

Foto d'una dona refredada.
El consum de cítrics és ideal per combatre virus, grips i refredats. | Getty Images
 

Per tant, fa que el nostre organisme estigui més fort i pugui combatre millor els virus. Per això, la cadena de supermercats no ha volgut perdre l'ocasió d'incentivar el consum de suc de taronja acabat d'esprémer, disponible a totes les seccions de fruita i verdura.

Per si no n'hi hagués prou, els envasos habituals per poder endur-te'l a casa estan fets a base de plàstic reciclat, un extra afegit per continuar tenint cura del planeta.

Aquest servei, que va començar a posar-se en marxa el 2016, s'ha convertit en tot un èxit. Actualment hi ha disponibles tres formats d'envàs: de 250 mil·lilitres, 500 mil·lilitres i 1 litre.

Un suc de taronja acabat d'esprémer té molts beneficis, sobretot ara que arriba la temporada de fred i hem d'estar preparats per combatre els virus. Si encara no ho has provat, t'animem a fer-ho... T'encantarà!