Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un metge mirant la tensió.

Tensió alta? Els aliments que hauries de menjar avui mateix per a sentir-te bé

Si pateixes hipertensió, aquests aliments t'ajudaran a controlar-la

La tensió alta, també coneguda com a hipertensió, és una afecció que no has de deixar passar per alt. Segons els experts, aquest és un dels factors de risc més importants relacionats amb problemes com l'ictus.

Un dels inconvenients de la hipertensió és que, com que no presenta símptomes, en moltes ocasions no ens adonem que la patim. Tot i això, si comptem amb un diagnòstic precís, el millor és començar a cuidar-nos des del primer moment. A l'hora de fer-ho, una de les coses imprescindibles en què ens hem de fixar és en l'alimentació, ja que pot marcar una gran diferència a l'hora de controlar la pressió arterial.

Aquests són els aliments que has de menjar si tens hipertensió

Per tot això, és primordial conèixer quin tipus d'aliments has d'incloure en la teva dieta si tens la tensió alta. Amb una alimentació sana i equilibrada la podràs controlar en tot moment.

1. Tubercles

En primer lloc, els tubercles són uns dels aliments imprescindibles per cuidar la hipertensió. En aquest sentit, has de tenir en compte que en val qualsevol. No obstant això, han de ser frescos, res d''snacks' o patates fregides.

2. Cereals

Segons els experts, qualsevol cereal i els seus derivats són bons per a la hipertensió. Tot i això, serà millor triar aquells integrals baixos en sal o sense sal, com pot ser el pa. Si vols incloure'ls per esmorzar, tria'ls baixos en greixos i sucres.

Bol amb cereals
Els cereals són recomanables si pateixes problemes d'hipertensió. | Getty Images

3. Fruites

Com passa amb qualsevol dieta equilibrada, la fruita també serà una de les teves millors companyes a l'hora de cuidar la tensió. De nou, qualsevol està permesa en la quantitat que decideixis. Tot i això, opta per menjar-les senceres i limita el consum de sucs.

4. Llegums

Si tens la tensió alta també és bo que mengis llegums, cosa que hauries de fer entre 3 i 4 vegades setmanals. Quan les preparis, serà millor que evitis receptes amb embotits o molts greixos. Si són de pot, renta-les per eliminar-ne la sal.

5. Hortalisses

Per controlar la hipertensió, consumeix hortalisses i verdures almenys dues vegades cada dia. El millor és que siguin de temporada i variades. Com a límit, intenta evitar les que es presenten en conserva, així com els precuinats o els adobats.

Amanida caprese
Les verdures i les hortalisses tenen molts beneficis. | Getty Images

6. Carn i peix

La carn és millor consumir-la amb moderació i preferentment que sigui d'au o de conill, així com carns magres. Pel que fa al peix, podràs alternar el blanc i el blau i menjar-ne entre 3 i 4 dies cada setmana.

7. Ous

Malgrat alguns comentaris populars, has de menjar ous per controlar la tensió. És bo consumir-ne entre 3 i 4 vegades cada setmana i poden ser escalfats o en truita.

8. Lactis

Quant als lactis, la millor opició és que en consumeixis dos cada dia. A més, has de tenir en compte que siguin baixos en greixos i sense edulcorants artificials. Si menges formatge, que sigui fresc i sense sal.

9. Llavors, fruits secs i greixos saludables

Els fruits secs i llavors també estan permesos, però és millor que siguin crus. Pel que fa als greixos, aposta per l'oli d'oliva verge extra tant per cuinar com per amanir els àpats.

Quins aliments cal evitar si pateixes hipertensió

Ara que saps els aliments que són bons si tens la tensió alta, també és important conèixer aquells que cal evitar. En primer lloc, hi ha els ultraprocessats, com ara la brioixeria industrial o els embotits, entre d'altres. A més, també és primordial limitar el consum de sal i no excedir-se de 5 grams diaris, és a dir, una culleradeta de cafè. També és recomanable limitar el cafè i qualsevol altra beguda amb cafeïna a dues o tres tasses al dia.

Finalment , serà millor fugir tant de l'alcohol com de les begudes amb gas. Així mateix, cal evitar menjar regalèssia, ja que el consum d'aquest producte es relaciona amb la tensió alta o hipertensió.