Imatge del logo de Mercadona.

Mercadona s'endú els aplaudiments: sorpresa per als treballadors del supermercat

La cadena valenciana ha pres una decisió que afecta favorablement a tots els treballadors

La cadena Mercadona comença l'any amb bon peu. Sí, perquè, fa només uns dies, un dels seus comunicats confirmava el desig de molts dels treballadors: un augment de tots els sous que entrarà en vigor aquest mateix mes. La nota, disponible a la seva pàgina web, imaginem que ha estat molt ben rebuda.

Cal destacar que és una mesura que no és tan casual. Només cal fixar-se en com l'any ha tancat la companyia de Juan Roig. El balanç anual confirma que és una de les cadenes que més creix anualment. I entre elles, és la valenciana la que acapara el percentatge més alt de clients i el millor tancament d'any té.

Mercadona apuja el sou a tots els seus treballadors

Tant nacionalment com internacionalment, els treballadors de Mercadona han rebut bones notícies. El Comitè de Direcció de Mercadona ha decidit incrementar el sou de tota la plantilla, segons l'IPC, a Espanya i Portugal.

D'aquesta manera, el sou no només es regirà únicament pel salari base que indica el conveni d'empresa, sinó sobre la suma del salari de la plantilla, en què també s'inclouen els complements.

Imatge de Juan Roig durant la presentació d'un producte de Mercadona
La companyia de Juan Roig augmentarà el sou dels seus treballadors | Mercadona

Per això, s'espera que properament els gairebé 96.000 empleats de Mercadona distribuïts als dos països rebin l'augment. Aquest increment dependrà de l'IPC de cada país, per tant no serà igual per a tots els treballadors.

Un dels motius que haurien motivat aquesta pujada és la preocupació pel poder adquisitiu de «totes les persones que formen part de Mercadona» perquè, en paraules de la cadena: «els treballadors són el millor actiu dels clients». Afirmen que, així, se satisfà abans el client i el creixement de la cadena és més proper.

Els sous no han sigut els únics que han incrementat

Durant el 2022, l'augment dels salaris –6,5% a Espanya i 2,7% a Portugal– també ha suposat que Mercadona implanti noves mesures. Coneixent l'increment dels costos fixos, la cadena va apostar per nous serveis per comprometre tota la companyia perquè millorés.

Per això, és destacable el paper fonamental de les millores dutes a terme en la digitalització dels processos. Així mateix, ha estat indispensable el compromís acceptat per part de tota la plantar per analitzar els errors de tots els costos associats.

Imatge d'uns teleoperadors durant la seva jornada laboral i amb el logo de l'empresa de Mercadona de fons
La productivitat dels seus treballadors també ha augmentat | Mercadona

La combinació d'aquestes dues mesures ha estat clau a l'auge de Mercadona com a companyia. Segons sembla, ha suposat un increment del 9% pel que fa a la productivitat dels treballadors. Un augment que també s'ha traslladat a l'estalvi de costos, que supera els 200 milions d'euros.

Com quedarà el salari dels treballadors?

Tenint en compte que l'IPC del desembre s'ha establert un 5,8%, la pujada salarial estarà relacionada amb aquesta xifra i el sou base de cada treballador. Per això, també cal contemplar l'antiguitat del treballat, així com si es tracta d'un treballador nocturn.

En qualsevol dels casos, els treballadors podrien cobrar una mitjana de 100 euros extra al mes, encara que sempre dependrà de les característiques esmentades anteriorment. Si es vol calcular com quedaria l'augment comptant l'IPC de cada país, només han de multiplicar el sou per 0,058 (càlcul únicament útil per a Espanya) i sumar-ne el resultat al sou.

Un exemple clar el trobem en els treballadors que compten amb un any d'antiguitat a Mercadona. Si escau, caldrà multiplicar el sou base (uns 1.425 euros) per la quantitat associada a l'IPC. El càlcul es tradueix en un augment de 82,65 euros, per la qual cosa es passaria a cobrar 1.507,65 euros.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp