Vista panoràmica d'una botiga de Mercadona

Mercadona torna a apostar pel producte espanyol més demandat en aquesta època

Són aliments molt necessaris per a la situació que estem travessant

Mercadona ha comunicat que ha comprat 200.000 tones d'un producte d'origen espanyol. La companyia valenciana se les ha enginyat, durant tots els seus anys de trajectòria, per conquistar als seus clients. Un altre punt a favor de Mercadona és que aposta pels productes de proximitat i d'origen nacional, un aspecte molt apreciat pels clients, i les estadístiques ho demostren.

Mercadona ha comunicat, a través de la seva pàgina web, que comprarà més de 200.000 tones de taronges i mandarines d'origen nacional aquest any 2020. Segons indica, la xifra més gran comprada serà de taronges (160.000 tones), mentre que de mandarines seran més de 45.000 tones.

Les taronges de Mercadona es poden comprar a granel o en malles de 3 a 5 quilos. Per la seva banda, les mandarines es troben a granel i en malles d'1 i 2 quilos. Aquests productes provenen de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Regió de Múrcia, Catalunya i Canàries.

Els proveïdors que s'encarreguen d'administrar aquests productes a Mercadona són Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo Internacional Fruits, Bagu, Dragma, Anecoop i SAT Canarisol.

Mercadona també informa que les mandarines estan disponibles a totes les botigues i, les taronges, per la seva banda, es poden trobar a Riba-roja (València), Sant Isidre (Alacant) i Huévar (Sevilla), i s'aniran incorporant de forma progressiva a la resta de botigues de la cadena.

Beneficis de la vitamina C

Com ja sabeu, tant la taronja com la mandarina tenen una enorme quantitat de beneficis ideals per als temps que corren. La propietat que més destaca és la vitamina C, cosa que les converteix en les reines de la tardor i l'hivern.

Segons explica el portal web de 'Saber vivir' de TVE, «la vitamina C té efectes antioxidants, és imprescindible per a la formació de col·lagen i afavoreix la correcta cicatrització de les ferides». A més, també destaca per enfortir «el funcionament del sistema immunitari i ajuda a l'organisme a aprofitar el ferro procedent d'altres aliments».

La taronja és una gran font de vitamina C i, si bé no és miraculosa, pot ajudar-nos que els refredats durin menys (tot i que no ens protegeix de contreure'ls). Per la seva banda, la mandarina també conté vitamina C, encara que en menys quantitat. En els mesos de tardor i hivern, els sucs de taronja poden ser els teus millors aliats.

Mercadona aposta pels productes de proximitat

La companyia valenciana destaca per donar suport a 'Fruites i Verdures de temporada', una iniciativa que du a terme el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. A més, Mercadona també defensa les pràctiques comercials justes, i està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils a la Contractació Alimentària, un acord voluntari per tal de promocionar pràctiques comercials justes.

Emmarcat en la Llei de Mesures per a Millorar el Funcionament de la Cadena Alimentària, i també impulsada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), en col·laboració amb diferents associacions de la cadena agroalimentària.