Diversos carrets de Mercadona

Mercandona canvia un dels seus productes més venuts i els consumidors ho noten

Aquesta decisió forma part del compromís de gestió responsable de residus

Recentment, Mercadona ha anunciat que reduirà la producció de plàstic que suposa utilitzar aquest material a molts dels seus productes. En concret, ha decidit modificar l'envàs on venen alguns dels seus xiclets per contribuir a la gestió responsable de residus. Això implica, entre altres coses, reduir l'ús de plàstic i millorar la sostenibilitat dels envasos.

I és que la cadena de supermercats valenciana continua la seva Estratègia 6.25. Aquesta consta de sis accions que busquen arribar al seu objectiu final l'any 2025. Aquest no és altre que reduir un 25% de plàstic als envasos, que tots els envasos de plàstic siguin reciclables i reciclar-ne tot el residu plàstic.

Per això, Mercadona, juntament amb el proveïdor, han decidit redissenyar els pots d'algun dels bots de xiclets que estan a la venda. En concret, quan vagis a la teva botiga més a prop veuràs modificat l'envàs dels xiclets de menta, maduixa i menta fresca 100% xilitol.

Reducció de la mida, no de la quantitat

La decisió que ha pres Mercadona afecta, com t'acabo d'explicar, el pot en què es venen els xiclets. Ara, s'utilitzarà menys plàstic en la fabricació, menys cartró i s'optimitzarà la logística amb un aprofitament millor de l'espai.

La reducció del plàstic que es fa servir per a l'envàs en un 15% servirà per reduir la producció d'un total de 30 tones de plàstic a l'any. Però no us preocupeu, perquè no s'alterarà la quantitat de xiclets que venien al seu interior. L'envàs continuarà incloent 70 unitats.

L'envàs passarà a ser totalment reciclable. Pel que fa a la mida, la principal mesura que s'ha dut a terme ha estat la disminució del diàmetre del pot. Gràcies a aquesta decisió, s'ha reduït l'aire que hi havia a dins.

xiclets del mercadona
Això té el benefici a nivell mediambiental | Catalunya Diari

Per contribuir que sigui reciclable, a més de la reducció de la mida del pot, hi ha hagut més canvis. I és que s'ha substituït l'adhesiu que portava fins ara per un altre realitzat en el mateix material que el pot. Per això, ara l'envàs es pot reciclar íntegrament després de dipositar-se al contenidor groc.

Per acabar, la disminució del diàmetre del pot de xiclets també influeix a l'hora del trasllat. Amb aquesta decisió, es redueix un 30% l'espai necessari per transportar les mateixes unitats que abans. Això té el seu benefici a nivell mediambiental.

No és la primera mesura d'aquesta mena que pren Mercadona

Aquesta decisió no és la primera que ha posat en marxa Mercadona. La posada en marxa de la seva Estratègia 6.25 va ser fa més de dos anys. Per això mateix, no és estrany que en aquest temps hagi pres decisions que l'acostin al seu objectiu.

El gener del 2021 va eliminar les bosses de plàstic d'un sol ús de totes les seccions. D'altra banda, va començar a recomanar a tots els clients la reutilització de les bosses de plàstic. Com a alternativa a aquestes bosses, va començar a promoure la utilització de bosses de paper, bosses de plàstic reciclat o cistelles de ràfia.

Els envasos que venien amb una base negra també han estat modificats. Potser no t'has adonat, però es van canviar per una altra de transparent per tal de facilitar la detecció òptica a la planta de selecció per al reciclatge posterior.

Xiclets del Mercadona
L'envàs passarà a ser totalment reciclable | Catalunya Diari

D'altra banda, l'oli verge extra ha eliminat l'envàs de plàstic; la família completa de pizzes en format doble han reduït el plàstic en un 23%; els envasos de plàstic, com el de les salses o la crema d'avellanes i cacau, han passat a ser de vidre; i per últim, els ambientadors de cotxe han passat de plàstic a ser de cartró.

En el cas dels envasos de paper higiènic i de cuina , a la bossa s'hi ha incorporat un 33% de plàstic reciclat. També cal destacar que Mercadona aposta pels recanvis als seus productes de perfumeria per reduir plàstic i els seus residus. Aquests estan pensats per al sabó de mans i per a les cremes facials.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!