Muntatge amb tassa de cafè, got de suc de taronja, plat amb galetes i bol amb cereals i cercle vermell amb diferents llegums

Els metges parlen: l'aliment que tens a casa i que hauries de prendre per esmorzar

És una opció saludable i nutritiva, plena de proteïnes. Pren nota i inclou-ho a la teva dieta avui mateix

L'esmorzar és un dels àpats més importants del dia, ja que ens aporta l'energia i els nutrients que necessitem per fer front a la jornada. Tot i això, moltes vegades no li donem la importància que es mereix i optem per opcions ràpides, fàcils i poc saludables.

Hi ha un aliment ple de nutrients que hauríem d'afegir avui mateix. Tal com adverteixen molts nutricionistes, molts dels aliments que escollim per esmorzar no només no ens sacien, sinó que a més poden perjudicar la nostra salut a llarg termini.

Per això, recomanen esmorzar aliments naturals, frescos i variats, que ens aportin fibra, proteïnes, vitamines, minerals i antioxidants. Entre aquests aliments n'hi ha un que potser no t'esperes, però que té molts beneficis per a la teva salut i el teu pes.

Quin és l'aliment que els metges i els nutricionistes recomanen per esmorzar?

Potser pots pensar en un cereal o una beguda làctia. Però res més lluny de la realitat. L'aliment aconsellat pels metges que hauríem de prendre per esmorzar són les llenties.

Sí, has llegit bé. Les llenties són un llegum molt nutritiu i versàtil que es poden consumir de moltes maneres diferents. Poden ser un esmorzar perfecte si les prepares com un hummus per untar en pa integral o en verdures crues.

Per què hauries de menjar llenties per esmorzar?

Les llenties tenen un contingut alt en proteïnes d'origen vegetal, que són essencials per al bon funcionament del nostre organisme. Les proteïnes tenen un efecte saciant, que ens ajuda a controlar la gana i a evitar els pica-pica entre hores.

A més, són una bona font de ferro i àcid fòlic, dos nutrients que intervenen en la formació dels glòbuls vermells i el transport d'oxigen per la sang. El ferro i l'àcid fòlic són especialment importants per a les dones embarassades, ja que prevenen l'anèmia i els defectes del tub neural al fetus.

Això sí, per millorar l'absorció del ferro vegetal es recomana combinar les llenties amb aliments rics en vitamina C. Un bon exemple el trobem a la llimona o el pebrot.

Com veus, les llenties són un aliment molt complet i saludable, que pots incloure en l'esmorzar per començar el dia amb energia i vitalitat. No et deixis portar pels prejudicis o els mites i prova aquest llegum tan versàtil i deliciosa. La teva salut t'ho agrairà.