Muntatge amb un supermercat de fons i una dona amb cara de sorpresa

L'OCU dicta sentència: la millor cervesa del supermercat costa només 30 cèntims

Ha estat catalogada en una bona posició pel seu aroma, sabor i qualitat

La cervesa és una de les begudes més consumides i apreciades al nostre país. Especialment a l'estiu, quan ve de gust refrescar-se amb una canya ben freda. No obstant això, hi ha tantes opcions al supermercat que és difícil saber quina comprar.

Per això, no és estrany que l'oferta sigui cada cop més àmplia i variada, amb opcions per a tots els gustos i butxaques. Però, quina és la millor cervesa del supermercat? Quins criteris hem de tenir en compte per triar una bona cervesa? És més cara la qualitat o el preu?

Per respondre aquestes preguntes, l'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) ha elaborat un rànquing analitzant les millors cerveses del mercat segons el preu i la qualitat.

Per això, ha avaluat 31 marques de cervesa rossa tipus lager o pilsen, que són les més comunes i demandades pels consumidors. L'anàlisi ha estat basada en diversos aspectes com l'etiquetatge, el contingut alcohòlic, el sabor, l'aroma, el color, l'escuma o la presència de defectes.

Muntatge d'un fons de cervesa amb escuma i una rodona amb tres gots de cervesa
L'anàlisi ha tingut en compte diversos factors i elements de la beguda | PixaBay, Getty Images Signature

Quina és la millor cervesa del supermercat segons l'OCU?

La cervesa Aurum ha estat destacada com una elecció excel·lent per als amants d'aquesta beguda en el rànquing elaborat per l'OCU. Aquesta cervesa rossa, de tipus lager o pilsen, es pot trobar als supermercats Eroski. Millor encara, a un preu molt atractiu de només 0,30 cèntims per llauna de 33 cl.

L'interessant és que aquest preu competitiu no en compromet la qualitat, ja que l'OCU li ha atorgat una puntuació de 70 sobre 100. Situant-la al podi de les millors cerveses del mercat.

L'informe destaca el bon equilibri entre l'amargor i la dolçor d'aquesta cervesa, així com l'aroma agradable. Aurum s'elabora utilitzant ingredients naturals com aigua, malt d'ordi, llúpol i llevat. Amb un contingut alcohòlic del 4,8%, és una cervesa lleugera i refrescant. El color daurat i brillant, i l'escuma blanca i cremosa, la fan visualment atractiva.

A més, la seva aroma suau i agradable revela notes florals i herbals. Pel que fa al sabor, destaca l'equilibri entre l'amargor del llúpol i la dolçor del malt, amb un final sec i net.

Quina és la cervesa més cara del supermercat?

Dins d'aquesta llista de cerveses, la que ostenta el preu més alt és la llauna de Heineken, valorada en 0,76 cèntims. I se li ha atorgat una puntuació de qualitat de 67 punts.

[WhatsAppGroup]1[/WhatsAppGroup]

Seguint a l'escala de preus, la Cruzcampo Pilsen es posiciona com la següent més costosa, amb un valor de 0,72 cèntims. Tot i que lamentablement va obtenir la puntuació més baixa en qualitat, amb tan sols 60 punts. Entre les últimes posicions en termes de qualitat també hi ha la Steinburg (Mercadona), la cervesa Alhambra i la Saerbrau Holandesa (Carrefour).

Muntatge d'un passadís de supermercat amb un carretó i una rodona amb diferents tipus de cervesa
Les puntuacions mostren a quins supermercats es ven cadascuna | Getty Images Pro

Quina opció és la més econòmica?

Al rànquing de cerveses, destaca la Karlsquell com l'opció més econòmica, disponible a Aldi per tan sols 0,29 cèntims. D'altra banda, a dalt de tot de la classificació de qualitat es troba Xibeca, aconseguint una destacada puntuació de 80 punts. Tot i això, la cervesa que aconsegueix ubicar-se al podi tant en preu com en qualitat és l'Aurum d'Eroski, amb un valor de 0,30 cèntims.

L'informe de l'OCU revela que la majoria de les llaunes de cervesa es troben al rang de preus entre 30 i 70 cèntims. Però, la qualitat no sempre es correlaciona amb el cost. Sorprenentment, algunes marques blanques com Hacendado (Mercadona), Aliada (El Corte Inglés) o Carrefour obtenen qualificacions més altes que altres marques més reconegudes com Mahou o San Miguel.

Ara tens l'oportunitat de decidir què és el més important per a tu: una cervesa de qualitat, una opció econòmica o aquella que combini les dues qualitats?

La veritat és que no cal gastar gaires diners per gaudir d'una cervesa ben elaborada. Només és qüestió de triar sàviament i tenir en compte les preferències personals de cada individu. Aleshores, quina és la teva cervesa preferida?