Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'uns croissants.

El millor croissant de mantega d'Espanya és català

La pastisseria Canal guanya el premi al millor croissant de mantega de l'Estat per tercer cop

Sí, el millor croissant de mantega d'Espanya és català. És barceloní, és el de la pastisseria Canal de la ciutat comtal. El Gremi de Pastisseria de Barcelona atorga, per tercer cop, el prestigiós guardó a la pastisseria, situada al carrer Muntaner. 

L'espai ja va guanya el concurs en les edicions del 2016 i el 2019, i ara ha revalidat el premi. Al concurs s'hi havien valorat un total de 54 croissants de diferents establiments i el croissant de Canal s'ha endut la millor puntuació. 

El jurat en valora el gust, l'alveolat, el fullat, el color, el format i l'acabat. 

Un croissant fet sense pressa

El 2019, just després de guanyar el seu segon premi, la pastisseria Canal explicava que el seu és un procés sense presses. 
Primer preparen un preferent de 24 hores amb maduració en nevera, al qual afegeixen farina, sucre, sal i aigua. 

«Deixem aquesta massa a 0 graus, en fred durant unes hores, així agafa consistència. Després hi afegim la mantega, de Normandia. La consistència de la massa i de la mantega són similars i així es pot laminar molt bé. Es plega, es pinta amb ou i nata, i s’enforna el croissant uns 20 minuts», deien fa tot just tres anys a Rac1. 

Finalment, un cop surt del forn, fan servir un congelador especial per disminuir la temperatura ràpidament: «Així no s’evapora tanta aigua, ni s’evaporen els aromes. Si retalles temps de refredament, és millor».

Gust i tradició 

La pastisseria Canal va ser fundada per Xavier Canal l’any 1970, actualment està dirigida pel seu nebot Luis Estrada i compta amb un equip jove de pastissers entre els quals destaquen Marc Muñoz i Toni Vera, qui va començar la carrera de Química, però, de casualitat, va acabar formant-se al Forn Bertran Mar durant cinc anys i ara treballa a Canal.