Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat

El millor guacamole del súper segons l'OCU: Costa menys de 2 euros i és de marca blanca

L'OCU analitza un total de 15 guacamoles i aconsella consumir els guacamoles d'Aldi, Carrefour i Mercadona

 El guacamole és un plat típic de la cuina mexicana, però que s'ha popularitzat fins a esdevenir un entrant que no pot faltar en els nostres esdeveniments. El seu ingredient principal és l'alvocat, que pot utilitzar-se per amanides, farcits, pastes, però sobretot per fer el famós guacamole.

L'alvocat és un aliment amb propietats molt beneficioses per al nostre organisme. És una fruita diferent de la resta pel seu alt contingut en àcids grassos monoinsaturats, concretament en àcid oleic, un compost que ajuda a controlar el nivell de colesterol i triglicèrids, sempre que substitueixin als greixos saturats en la dieta.

L'opció més saludable és preparar el nostre propi guacamole a casa, però si no tenim temps sempre podem optar a comprar-lo. Per aquest motiu, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat un total de 15 guacamoles de diferents supermercats segons la valoració nutricional Nutriscore.

El guacamole que recomana l'OCU

Dels 15 productes analitzats, sis obtenen una qualificació A (saludables), mentre que la resta obtenen la B (menys saludables). De tots aquests guacamoles analitzats, tenint en compte l'aportació energètica, els greixos saturats, el contingut en sucres, la sal, les proteïnes, la fibra, i els additius, n'hi ha tres que destaquen sobre la resta.

El guacamole més ben valorat d'Aldi

Aldi té un dels guacamoles més deliciosos del mercat. El guacamole de la marca Gutbio, que compta amb el segell d'agricultura ecològica de la UE, té el sabor dels millors alvocats. 

El millor guacamole de l'súper, segons l'OCU: costa menys de 2 euros i és de marca blanca
Guacamole ecològic Gutbio | ALDI

Així doncs, la cadena alemanya aconsegueix la millor valoració de l'OCU gràcies al seu alt contingut d'alvocat en la terrina - 97% - i tan sols un 3% d'altres ingredients com l'all, la ceba, el coriandre deshidratat i pebre. A més, el preu del guacamole d'Aldi és d'1,99 euros.

Amb additius E300 (corrector d'acidesa) i E330 (sal), és considerat un aliment ecològic i, a més, prové de producció espanyola. L'empresa Natural Tropic SL, a Vélez-Màlaga, és l'encarregada d'elaborar aquest producte, que només aporta 159 quilocalories, 14,1 grams de greixos, 3,1 grams d'hidrats de carboni i 1,7 grams de proteïnes.

Per tant, si vols tastar aquest guacamole, pots buscar el teu Aldi més proper i comprar-lo per 1,99 euros. 

Els guacamoles de Carrefour i Mercadona 

La cadena de supermercats Carrefour ha estat ben valorada amb el guacamole Bio de bouquet, que ve en una terrina de 200 grams elaborada amb 96% d'alvocat, ceba, all, coriandre i caiena molta, entre altres ingredients. La terrina de 250 grams costa 1,99 euros.

D'altra banda, Mercadona ens ofereix el guacamole Hacendado, elaborat amb 95% d'alvocat, ceba, xili, all i coriandre, entre altres ingredients. La terrina de 200 grams costa 1,59 euros.

Ara que ja saps quins són els millors guacamoles que pots trobar en un supermercat, ja no tens excusa per gaudir d'aquesta fruita i dels seus beneficis.