Nena rescant-se el cap

El millor producte pels polls segons l'OCU: 8 de cada 10 consumidors estan d'acord

Més del 80% dels usuaris estan d'acord amb la seva eficàcia

Polls, aquesta paraula que només escoltant-la ja posa en alerta qualsevol pare o mare. Tots, en algun moment de la nostra infància, és molt probable que els hàgim arribat a tenir. I és que sens dubte és una de les experiències més incòmodes que poden arribar a existir.

Els polls són, a grans trets, unes petites i diminutes bestioles que poden arribar a envair el nostre cap. Aquests insectes parasitaris s'alimenten de la sang humana, i encara que n'hi ha diversos tipus, l'OCU explica quin és el millor producte per desfer-nos-en.

Elimina els polls amb aquest producte: La majoria d'espanyols admeten la seva l'eficàcia

Qualsevol nen o nena podria ser susceptible de tenir, en algun moment de la seva vida, polls. Tot i que actualment hi ha maneres de prevenir la seva aparició, també hem de tenir present que no podem evitar-ho al 100%.

Imatge d'un dibuix de la Lima fet per un alumne de l'Escola Bonavista
Les escoles són el lloc més propens on es produeixen els contagis de polls. | Cedida

Els polls són aquests petits insectes sense ales que es dipositen al nostre cap i s'alimenten de la nostra sang. La seva propagació és fàcilment extensible, ja que només fa falta estar en contacte amb algú que ja en tingui.

Si bé és cert que la seva aparició sol donar-se durant la infància, cap persona no està exempta de poder contraure'ls. Ara bé, cal destacar que un dels llocs on és més propens encomanar-se són a les escoles.

Però que no s'estengui el pànic. Afortunadament, avui dia hi ha productes molt eficaços per tractar aquest problema de forma adequada. De fet, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha assenyalat quin és el millor producte per combatre'ls.

Un estudi publicat per aquest organisme assenyala que prop del 80% dels espanyols l'utilitzen i admeten la seva l'eficàcia. Així doncs, estem parlant de xampús i locions amb permetrina (o qualsevol altre insecticida per eliminar-los).

De tot el 100% cal tenir en compte que el 64% considera aquest producte el més efectiu. Tot i això, desglossant encara més les dades, el 17% recorre a les llemeneres, el 12% al vinagre, el 4% a centres especialitzats i el 3% restant a altres remeis.

Tot i això, l'evidència científica continua demostrant que els productes més efectius per a aquest tipus de casos són els que contenen insecticides. A més a més de la seva eficàcia, també són els més econòmics i fàcils d'aplicar.

Cap amb polls
Durant la infància és molt habitual patir el contagi de polls alguna vegada. | Arxiu

Però això tampoc no vol dir que la resta d'opcions i recursos no siguin vàlids. Mentre que la llemenera també podria ser útil per combatre'ls (encara més difícil d'aplicar), l'eficàcia del vinagre encara genera dubtes, i per això l'OCU no ho recomana.

Consells per prevenir-ne l'aparició

Com hem comentat anteriorment, el contagi de polls pot ser fàcilment extensible. Només fa falta estar en contacte amb una persona infectada perquè es produeixi (contacte físic, intercanvi de peces, entre altres coses).

En qualsevol cas, no va de menys obtenir informació i ser previnguts, especialment si som pares o mares de nens petits. Per això, comentarem a continuació una sèrie de recomanacions que ens poden ajudar a prevenir la seva aparició.

El primer que hem de saber és que els polls estan associats moltes vegades a una manca d'higiene. En aquest sentit, hem de cuidar i mantenir el bany diari. En el cas de les nenes amb cabells llargs, el més recomanable és recollir-lo, bé sigui amb cues, monyos o trenes.

Foto d'un cullerot de fusta abocant vinagre
El vinagre no és el millor remei per combatre'ls, segons l'OCU. | GETTY IMAGES

És important que els nens no intercanviïn els seus objectes personals, especialment raspalls, pintes, gorres i tovalloles. Així mateix, després d'utilitzar-ne qualsevol, és crucial netejar-los amb aigua calenta.

Si per contra observem alguns senyals com a picor constant al cap, el més probable és que el contagi ja s'hagi produït. En aquests casos, el millor que podem fer és recórrer als productes destinats a ells, tal com hem comentat més amunt.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!