Les millors 10 minisèries d'ara a HBO i Netflix

Les pots veure d'una tirada en unes quantes hores

Curtes però intenses  així són les 10 minisèries que et presentem en aquest article. Les pots veure al llarg d'una nit o d'una tarda de marató, o sigui que prepara un bon bol de crispetes i situa't còmodament al sofà. T'especifiquem, a més, a quina plataforma pots trobar-les. 

  • També et pot interessar: Les 10 sèries imprescindibles que trobaràs a Netflix

Les 10 minisèries d'aquest any més interessants 

N'hi ha que tenen ben pocs capítols, o que fins i tot només tenen una temporada. En canvi, d'altres narren una història que canvia en funció de la temporada i, per això, les incorporem en aquest llistat.

10. Killing Eve

Si vols mirar 'Killing Eve', no necessites gaire més de 5 hores i mitja. Es tracta d'una de les minisèries més interessants de la plataforma HBO. En ella, dues dones —una que aspira a ser espia i l'altra que es guanya la vida com a assassina— s'endinsen en una lluita apassionant i molt dura. L'acció i l'adrenalina estan assegurades si vols animar una tarda o una nit en què no saps ben bé què fer i t'avorreixes. Cal esmentar, a més, la bona feina que fa l'actriu Sandra Oh com a oficial de l'Mi5 Eve Polastri.

 

9. The Pacific

Una altra minisèrie que no et pots perdre és la producció germana de la cèlebre 'Band of brothers'. Aquí, l'acció es produeix durant els combats de la Segona Guerra Mundial al Pacífic. Com que es tracta d'una producció força recent, es poden constatar uns efectes especials i una imatge ben avançats, tot i que la profunditat dels personatges de 'Band of brothers' no és fàcil de superar. De tota manera, si t'agraden les sèries bèl·liques i l'acció, no et pots perdre 'The Pacific', que trobaràs a HBO.

  • També et pot interessar: Recull de les 10 sèries d’HBO que no et pots perdre

8. The Sinner

Què fa que un individu normal i corrent acabi cometent un crim terrible? L'any 2017, 'The Sinner' va ser una grata sorpresa, i va dir que tornaria amb una entrega nova. L'hem incorporat al recull perquè cadascuna de les seves temporades se centra en un cas que és diferent, tot i que el fil conductor sempre s'articula al voltant del  seu protagonista, el detectiu Ambrose.

Es tracta d'una d'aquelles sèries que poden veure's en una tarda o una nit de marató. Els girs que fa el seu guió contribueixen a mantenir la tensió de manera constant i, a banda d'explicar una història excel·lent que es fonamenta en la novel·la homònima de Petra Hammesfahr, els intèrprets que hi participen són de primer nivell. El paper de Jessica Biel, que fa de Cora Tannetti, destaca especialment en aquest sentit. Tot i que es va estrenar a USA Network, es pot trobar a Netflix.

 

7. American Crime Story: The People V. O.J. Simpson

Es tracta d'una minisèrie molt premiada i que ha obtingut reconeixements tan prestigiosos com els Golden Globes, els Emmy o els Critics' Choice Awards.

Tal com el seu títol ens pot donar a entendre, fa un seguiment de la història del judici que es va celebrar contra O. J. Simpson, un cèlebre exjugador de futbol americà  al qual van acusar d'haver comès un doble homicidi, però a qui el jurat popular va declarar innocent. Aquesta història tan polèmica del país nord-americà es valia una minisèrie que estigués a l'alçada, i el públic no es decebrà amb 'American Crime Story', que es pot trobar a Netflix.

 

6. Cosmos

És poc habitual trobar llistats amb alguna sèrie documental que ocupi el capdamunt de les posicions. Ara bé, 'Cosmos' no només ens ajuda a comprendre millor diversos conceptes essencials de l'espai i la física, sinó que ens ajuda a enriquir-nos des del principi. El singular estil que té el seu presentador, Neil deGrasse Tyson, ha fet que el públic quedi atrapat: resulta tot un plaer poder escoltar les paraules d'aquest astrofísic que transmet tota la seva passió.

Mitjançant alguns exemples pràctics i amb una sèrie d'efectes especials impressionants, ens és possible comprendre el funcionament de l'Univers en el sentit ampli del terme i també de l'Univers que cadascú té dins seu. Està inspirada en la producció de Carl Sagan que va aconseguir triomfar fa dècades i que va acostar la ciència a la gent. Si vols gaudir d'aquest viatge fascinant  ho podràs fer a través de Netflix.

  • També et pot interessar: Les millors 13 sèries que pots trobar a Amazon Prime Video

5. Fargo

Aquesta sèrie policíaca està inspirada en el llargmetratge homònim i té tocs d'humor negre, així com una personalitat totalment pròpia. Ara bé, tot i la seva inspiració, no és una rèplica exacta de la producció dels germans Coen, encara que té alguns dels seus ingredients típics: girs de guió i una atmosfera violenta. Ha estat premiada com a millor minisèrie amb un Emmy, i està disponible a HBO.

 

4. Band of brothers

Els amants de les produccions bèl·liques no es poden perdre aquesta minisèrie, que és una de les millors que s'han fet mai. Un dels motius que fa que estigui en aquesta posició de la llista és el seu rigor històric, basat en les experiències i els testimonis escrits de diversos veterans de la Segona Guerra Mundial.

Per sobre de tot, però, allò que converteix aquesta minisèrie en una de les millors que es poden veure actualment és el  tractament de la imatge, que resulta molt acurat i fa que l'espectador es vegi abocat de ple en una guerra cruel i espantosa. La producció, de fet, mostra diversos moments que faran que se't regiri l'estómac. Per tant, no tothom la pot veure, però si en tens ganes la podràs trobar a HBO.

 

3. The Night Of

Deixem-nos de romanços. Allò que ens captiva més de les sèries són les seves històries que ens atrapen, els enigmes que s'han de desvelar i els personatges que responen davant d'aquestes circumstàncies. Inspirada en 'Criminal Justice', una sèrie britànica, 'The Night Of' no només s'adapta a aquestes exigències, sinó que va més enllà. 

Amb només una temporada, aquesta minisèrie fa un seguiment de la lluita de John Stone, un advocat novaiorquès que mira de defensar la innocència de Nasir Khan, un jove paquistanès. Els aspectes polítics i culturals, així com els interessos personals, són ben presents en aquest cas i fan que el jove no ho tingui gens fàcil. La producció, si es llegeix entre línies, critica de manera àcida el sistema penal i judicial dels Estats Units i els prejudicis racials que té la societat del país. Una de les minisèries més interessants que trobaràs a HBO.

 

2. True Detective

Si ens fixem en la seva primera temporada, resulta una de les minisèries més interessants que hi ha. El tàndem de detectius que formen Rustin Cohle —Matthew McConaughey— i Martin Hart —Woody Harrelson— ha marcat un punt d'inflexió a la història de la televisió: es tracta de dos personatges que han de saber portar els seus errors i defectes per tal de poder-se mantenir units i d'enfrontar el cas en què treballen de la manera més lúcida que puguin.

Una de les coses que han enganxat els espectadors d'aquesta producció és l'ambient misteriós i angoixant de l'Amèrica profunda, un escenari idoni per un crim d'aquestes dimensions. Cal destacar, a més, que en diverses ocasions ha rebut la nominació als Emmy i el 2014 li van atorgar el premi a la millor direcció d'una sèrie dramàtica. Si t'interessa veure les dues temporades que té, ho podràs fer a HBO.

 

1. Black Mirror

Allò que en un primer moment va començar com una minisèrie amb només 3 capítols es va transformar en un projecte més sòlid amb més d'una temporada. Charlie Brooker va ser el britànic que la va idear, i es va estrenar al Channel 4, un conegut canal britànic. Ha esdevingut una aposta segura de Netflix i, com a prova d'això, tenim el fet que l'han guardonat amb premis internacionals diferents, com ara un Emmy a la millor pel·lícula per a la televisió o minisèrie. 

Cadascun dels capítols de 'Black Mirror' ens mostra un món distòpic en què la tecnologia té un rol clau. Es tracta d'una experiència que costa de digerir perquè li parla a l'espectador sense embuts i fa que reflexioni al voltant de determinats hàbits que té i de la seva escala de valors. Després de rebre el primer impacte, esdevé una producció ben enriquidora i interessant.