Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un ordinador i un dispositiu mòbil

Els millors portàtils del mercat per fer feina i jugar

Et revelem quines són les marques més ben valorades

Si algun cop has hagut de triar un ordinador portàtil, et deus haver adonat que no és una tasca gens senzilla. Per tal de poder dur a terme una compra amb seguretat, et portem un recull de les marques d'ordinadors portàtils més ben valorades, tant les que són cares com les que són econòmiques. En cas que tinguis ganes de trobar un ordinador amb components avançats per tal de fer feina, et proporcionem una llista dels models que ofereixen les prestacions més adequades. A banda, si t'agraden els videojocs, et portem un recull dels portàtils més ben valorats per tal de fer 'gaming'. 

  • També et pot interessar: Aprèn a esborrar l'historial d'internet i de Google

Les marques de portàtil més ben valorades per fer feina 

Primer de tot, contemplarem els components de l'ordinador, com ara la CPU, que hauria de ser bona, la quantitat de memòria RAM, que com a mínim sigui acceptable, o un emmagatzematge adequat. D'entre tots els models de 2018, et presentem els més ben valorats, però has de saber que no són aptes per a qualsevol pressupost.

1. HP Envy 13

La gamma més alta de la marca HP continua essent una bona aposta. Aquest ordinador és perfecte per fer feina, tant per les 13,3 polzades que té com pel seu Intel Core i7-8550U. Les millors prestacions que ens pot oferir són la bateria de 52,3 Wh que té, que pot durar fins a 9 hores quan reprodueix vídeos, o el seu disc dur que té fins a 1 TB d'emmagatzematge, a més de 128 GB de memòria SSD. Tot i que no és el portàtil que tingui les prestacions més elevades, pots trobar aquest model per 1.149 euros.

2. Dell XPS 15

En cas que tinguis la sort de poder-te comprar un portàtil que costi 2.000 euros, hauries de considerar optar pel Dell XPS 15, un portàtil de 15 polzades que té una lleugeresa sorprenent. El disseny, en aquest sentit, ens pot semblar similar al Macbook pro de la marca Apple, que aquest any és el rival més directe que té. Cal destacar, a més, que el seu processador és un i7 6700 HQ de vuitena generació, que té 16 GB de memòria RAM i que la seva targeta gràfica és GTX 960 M, cosa que t'hauria de permetre jugar amb tota tranquil·litat.

3. MacBook Pro 15”

És possible que fins i tot les persones més reticents a la firma d'Apple es meravellin davant de les especificacions d'aquest model de 15 polzades, que porta incorporat un i7 de sis nuclis que és de vuitena generació. Igualment, són molt profitosos els 16 GB de memòria RAM que té, així com els seus gràfics Radeon Pro Vega, que permeten fer servir les aplicacions de 3D i vídeo amb més exigències. Una singularitat que està a l'alçada dels ordinadors que no són portàtils, tot i que el seu punt feble és l'elevat preu que té: el model de 15 polzades té un preu de 2.799 euros.

4. Lenovo YOGA C930

La marca Lenovo ha deixat enrere la gamma baixa i ha passat a ser una de les marques de portàtils més recomanables de tot el mercat. L'ordinador portàtil bonic i lleuger de 13,9 polzades YOGA és el causant d'aquesta transició. El model que ofereix les prestacions més bones té un preu que ascendeix a 1.600 euros, tot i que gaudeix d'1 TB de memòria, d'un processador i7-8550U que té quatre nuclis i d'una bateria de 60 W que pot durar fins a 14 hores. Es tracta d'una opció que no s'ha de passar per alt.

5. HP Spectre x360

Spectre és una de les marques més ben valorades de portàtils convertibles. El seu model i7-8550U s'acompanya d'una memòria RAM de 8 GB i d'un disc dur SSD que té 256 GB. Un portàtil bo, a banda, es pot definir a través de la durada que té la seva bateria, sobretot si ens l'enduem fora de casa per fer-lo servir. En aquesta direcció, l'HP Spectre permet fins a 12 hores i 15 minuts de reproducció de vídeo FHD, i això vol dir que si se li dona un ús més mínim la seva bateria pot durar encara més. I totes aquestes prestacions a un preu que puja poc més dels 1.400 euros.

6. Microsoft Surface Pro

La cinquena generació de convertibles del gegant Microsoft apareix com la millor marca de portàtils pel que fa a les prestacions. Tot i que hi ha diverses possibilitats per triar, aquestes són les especificacions del model que té un cost més elevat, al voltant de 2.400 euros. Ara bé, consta de 16 GB de memòria RAM, d'un i7 de setena generació, d'una memòria SSD d'1 TB i d'una bateria que pot reproduir vídeo durant 13 hores. Si pensem que es ven per separat del llapis Surface, que és un dels principals atractius que presenta, el trobem una mica car.

Comparativa de las mejores marcas de portátiles.
Comparem les marques de portàtils més ben valorades | Unsplash

 

  • També et pot interessar: Descobreix 7 usos que té el mode d'incògnit dels exploradors d'internet

Marques de portàtils 'gaming' més ben valorades

Aquests ordinadors tenen un objectiu doble: per una banda, proporcionar bones prestacions perquè el rendiment sigui l'adequat i, per l'altra, incloure una targeta gràfica òptima sense que el preu es dispari. En cas que tinguis ganes de jugar també fora de casa, et presentem les millors opcions que hi ha. 

1. MSI GS63 Stealth

MSI continua valorada com la millor marca de totes les de portàtils per jugar que existeixen. Ha sabut com ocupar la seva quota de mercat, i el model que té amb millors prestacions i valoració és la sèrie Stealth: gaudeix de 16 GB de memòria RAM DDR4 5, d'una GTX 1060 de 6 GB, d'una bateria que, amb 65 Whr, permet estar jugant sense pausa durant unes quantes hores i d'una pantalla de 15 polzades que és antireflectora i resultarà excel·lent per als jugadors exigents. A banda, cal destacar també, pel que fa al rendiment general, que ve equipat amb un i7-8750H.

2. MSI GE63 Raider

Ben a prop hi trobem la sèrie Raider. Té els mateixos components que hi ha a la sèrie Stealth, tot i que la seva bateria dura menys i no té una pantalla antireflectora. En cas que tinguis un pressupost més reduït però no et vingui de gust renunciar als darrers jocs que han sortit amb el millor rendiment gràfic, aquest és el teu portàtil.

3. Gigabyte Aero 15X

Aquesta marca ha apostat de valent pels ordinadors destinats als jugadors. Tot i que no es tracta d'una casa tan coneguda com MSI, els seus Aero 15 tenen una targeta gràfica GTX 1070 i la seva bateria de llarga durada, amb 94 Whr, els fa desmarcar dels competidors. A banda, compta amb 16 GB de memòria RAM i amb 512 GB de memòria SSD que fan que pugui tenir un rendiment idoni. Per una mica menys de 2.000 euros, aquest ordinador constitueix una aposta fiable.

4. Asus ROG Strix Scar

En cas que tinguis ganes d'utilitzar una pantalla de 17 polzades per tal de poder observar en detall tots els detalls de cada joc, aquesta opció és perfecta per a tu. L'opció amb un cost de 1.800 euros té un disc dur d'1 TB que ve amb 256 GB de SSD, una targeta gràfica GTX 1070 de 8 GB i una bateria ideal de 64 Whr. La seva mida per a molts constitueix un avantatge, tot i que ens fa qüestionar-nos la categorització com a portàtil.

5. HP Omen 15

Per acabar, ens fixarem en la gamma per jugar d'HP, que ofereix uns gràfics ben adequats amb la seva GTX 1060 de 6 GB, amb la seva potent bateria de 70 Whr i amb els seus 16 GB de memòria RAM. Gràcies al seu disc dur d'1 TB i 256 GB SSD ofereix molt d'emmagatzematge, i amb les seves 15 polzades UHD n'hi ha prou per poder gaudir d'una gran qualitat. El seu preu, a més, crida molt l'atenció: costa 1.200 euros, una quantitat que el converteix en el millor portàtil pel que fa a la bona relació entre el preu i la qualitat.

  • També et pot interessar: Les millors i pitjors marques de cotxe del mercat