Coquetes d'arròs bàsiques

Les millors coquetes d'arròs que pots comprar en el supermercat a Catalunya

Fixar-se en els seus ingredients és primordial per no comprar coquetes d'arròs poc saludables

Segurament has sentit parlar de les coquetes d'arròs o de cereals com un aliment saludable. No obstant això, a causa de l'àmplia varietat disponible al supermercat, no totes compten amb les mateixes característiques.

Tot i que és cert que poden ser un bon substitut per a un altre tipus de productes més calòrics, pel fet que sadollen, cal fixar-se en la llista d'ingredients per triar les més interessants. Algunes, per exemple, tenen un alt percentatge de sal o d'olis vegetals de qualitat nul·la. Per això, des de la revista Consumer Eroski han publicat una llista amb les millors.

1. Les de xocolata millor consumir-les de forma moderada

En el pitjor lloc es troben les coquetes elaborades amb xocolata. Aquestes són de les més escollides a causa d'aquest punt dolç, però també es troben entre les menys saludables pel seu alt contingut en sucres. Segons la revista, les més populars són; Bicentury xocolata blanca, Gullón xocolata, Veritas xocolata, Santiveri xocolata i Eroski xocolata.

Coquetes d'arròs amb xocolata blanca de Bicentury
Encara que siguin de les més populars, no són les més saludables. | Catalunya Diari

En molts dels casos, la quantitat de xocolata supera el 50 %, cosa que augmenta les calories presents en aquestes coquetes. També solen excedir la quantitat de greixos, sobretot, a causa de la mantega de cacau. Perquè te'n facis una idea, els 100 grams del producte poden arribar o superar les 460 calories. D'altra banda, les coquetes d'arròs bàsiques o clàssiques en solen aportar unes 380, segons la marca.

Per això, si et preocupes per triar les coquetes d'arròs més saludables, el millor és apostar sempre per la varietat bàsica o clàssica. A més, també cal tenir en compte que has de controlar les racions. En aquests casos, la quantitat recomanada se situa entre els 25 grams, que són unes dues o tres coquetes. No obstant això, moltes marques no compten amb bosses on es dosifiquin les racions, cosa que fa força complicat poder controlar quantes has menjat.

2. Les coquetes amb sabors, ni les millors ni les pitjors

El segon grup que s'ha analitzat és aquell de les coquetes d'arròs o cereals amb sabors, que solen ser un dels aperitius salats més elegits. La revista, en aquest cas, selecciona la marca Bicentury com la més interessant. En concret, les varietats de coquetes de tomàquet i de pernil.

Coquetes d'arròs amb tomàquet de Bicentury
Si vols un pica-pica saludable, pots triar les coquetes amb sabors. | Catalunya Diari

Un dels problemes és que el percentatge de cereal baixa fins al 78 %. Això és perquè contenen una major quantitat d'ingredients com l'oli de gira-sol o el d'oliva. És a dir, l'oli puja un 15 % respecte de les millors del mercat. Finalment, un altre dels aspectes que cal tenir en compte és la quantitat de sal. En aquestes varietats pot ser igual o més gran a l'1,25 % i això suposa un excés nutricional.

3. Coquetes clàssiques, les més saludables

Les coquetes d'arròs clàssiques, també anomenades bàsiques, són aquelles que no compten amb cap tipus d'extra, com ara sabors especials o un bany de xocolata. En aquest sentit, segons la revista, els primers llocs de les més saludables els ocuparien les marques següents: Bicentury arròs, Veritas blat de moro i Eroski de blat de moro amb quinoa.

Coquetes de blat de moro de Veritas
L'opció més saludable és optar per les coquetes «bàsiques». | Catalunya Diari

Una de les característiques més importants d'aquest tipus de coquetes és que són les que contenen més cereals. Per exemple, les dues últimes compten amb un 95,7 %. D'altra banda, gairebé no hi ha greixos en aquestes varietats, ja que els seus percentatges són entre l'1 % i el 3,5 %. En definitiva, les coquetes d'arròs poden ser un aperitiu saludable sempre que en consumeixis amb moderació. La raó és que excedir-se pot significar una aportació extra de sucre, sal, calories o greixos no saludables.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!