Imatge d'un Ikea

El producte d'Ikea que eixuga la roba ràpidament els dies de pluja: només val 9 euros

Tens problemes per eixugar la roba quan plou? Aquest producte et farà la tasca més senzilla

És força probable que, moltes vegades, se t'hagi mullat la roba perquè plovia quan et trobaves al carrer. Què pots fer en aquests casos? Per sort, hi ha un producte a la venda a Ikea que t'ajudarà molt en aquests moments…

 

Mantenir la roba seca en un clima normal pot ser un desafiament, però l'alta humitat o la pluja poden dificultar més aquesta feina.Això és perquè la humitat és realment una mesura 'relativa' i es refereix a la quantitat de vapor d'aigua que l'aire pot contenir a una temperatura determinada abans de condensar-se.

 

La condensació pot aparèixer al cel com a pluja, a prop del terra com a boira o a la teva tenda de campanya com a gotes d'aigua que s'adhereixen a l'interior. L'aigua també es pot adherir a la roba si està penjada dins de la botiga quan la humitat relativa s'acosta al 'punt de rosada'. A més a més, quan plou, la cosa pot ser molt pitjor.

 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

 

El punt de rosada és la temperatura a què s'ha de refredar certa porció d'aire humit a pressió atmosfèrica constant perquè el vapor d'aigua es condensi en aigua líquida. L'aigua condensada s'anomena rosada quan es forma sobre una superfície sòlida. En canvi, el punt de rosada és la temperatura de saturació.

 

Això és important perquè si intentes eixugar la roba a l'aire lliure i la temperatura i la humitat són a prop del punt de rosada, la roba no s'eixugarà. De fet, es podria mullar! Però, i quan plou? Què podem fer per eixugar la nostra roba fàcil i ràpidament? Per sort, Ikea disposa d'un producte econòmic que et serà de molta ajuda.

Què és aquest producte d'Ikea?

 

Efectivament, en realitat es tracta d'un producte força simple que pots trobar en altres llocs (i no només de venda exclusiva a Ikea). Consisteix bàsicament en un estenedor metàl·lic de color blanc, que destaca principalment per ocupar molt poc espai. Però això no és cap impediment perquè hi puguis col·locar una enorme quantitat de roba.

 

Imatge de l'estenedor d'Ikea
Aquest estenedor només val 8,99 euros | GETTY IMAGES

 

Millor encara, també permet la possibilitat de plegar-lo quan no l'estem utilitzant, de manera que no pren cap espai al nostre habitatge. Al contrari, el podem guardar sempre que ho necessitem.

 

A més de l'habitual qualitat del producte, a què de fet Ikea ens té comunament acostumats, també és molt probable que et sorprengui el seu preu.I és que podràs trobar-lo disponible per tan sols 8,99 euros, amb l'avantatge afegit que no tendiràs a gastar-te tants diners si et cal comprar-ne un.

Com eixugar la teva roba ràpidament?

Sigui la casa gran o petita, la majoria de les persones senten que sempre hi ha molt poc espai per eixugar-hi la roba i que els estenedors estan plens. Almenys les tovalloles acaben escampades per les portes o pel respatller de la cadira.

 

A més, el cistell de la roba s'omple quan la roba anterior encara s'està eixugant. Tampoc podràs trobar un bon espai per assecar-hi els llençols. I és que a la vida quotidiana de moltes persones, tots els llocs estan plens de roba per rentar. Ara pots respirar. Hem reunit una sèrie de consells per ajudar-te a controlar que la roba s'eixugui.

Imatge d'una dona penjant roba a l'estenedor
Els trucs casolans que poden evitar la humitat a la teva roba | GETTY IMAGES

 

La roba s'eixuga més ràpidament si l'aire canvia i circula entre la roba mullada. Si l'aire no pot fluir correctament o la humitat de l'aire és massa alta, s'eixuga més lentament i es pot florir.

 

El gruix i la distància de les varetes penjants i els fils de l'estenedor afecten la quantitat d'aire que queda entre les peces de roba i la rapidesa amb què s'eixuga la roba. Per tant, val la pena preferir un estenedor espaiós fet de barres gruixudes, en què sigui possible penjar la roba amb prou comoditat. Així, doncs, l'opció desenvolupada per Ikea possiblement esdevindrà una de les opcions més útils i interessants.