Imatge d'un carret de supermecat

Les millors marques de llet que pots comprar al supermercat, segons l'OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha realitzat una anàlisi per descobrir quina és la millor llet semidesnatada de supermercat

La llet és un dels productes més consumits d'entre la població, cosa que no és d'estranyar. I és que aquest aliment té una gran quantitat de beneficis i propietats que aporten molt a la nostra salut.

La llet, entre molts altres beneficis, és nutritiva, té una gran quantitat de proteïnes, així com minerals i vitamines. A més, és hidratant i és una gran font d'aminoàcids essencials. És rica en vitamina A, vitamina B i, evidentment, té una gran quantitat de calci. Aquestes només són algunes de les propietats que aporta la llet al nostre cos.

Actualment, al mercat, les llets més populars són les següents: senceres, semidesnatades i desnatades. A banda, també s'estan popularitzant les llets d'origen vegetal, que són ideals per a les persones veganes i vegetarianes. En aquesta anàlisi, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) s'ha centrat en la llet semidesnatada.

Sabem que la llet és bona, però moltes vegades, quan ens col·loquem davant de la prestatgeria del supermercat i mirem tota la varietat de marques que hi ha, no sabem per quin decantar-nos: és millor la més barata? Les marques blanques valen la pena? O és millor la llet de marques de les de 'tota la vida'?

L'OCU ha elaborat una anàlisi per treure'ns de dubtes. Per realitzar aquest rànquing, ha seleccionat les marques més populars de llet semidesnatada UHT, tradicionals i 'natura'.

Per a aquest estudi, han agafat sis els envasos del mateix lot i amb una data de consum mínima de 79 dies. Per fer l'anàlisi, l'OCU ha tingut compte els següents factors:

  • Informació en l'etiquetatge de la llet: s'ha comprovat que les etiquetes de cada envàs compten amb la informació obligatòria.
  • Composició nutricional: L'OCU ha valorat el seu contingut en proteïnes, greixos i la riquesa en calci.
  • La qualitat de la llet: Un altre factor que s'ha tingut en compte és la qualitat de la matèria primera, així com el procés d'elaboració.
  • Mesures d'higiene: l'entitat també ha examinat si «el tractament d'esterilització UHT és correcte».
  • Prova de degustació: L'últim pas ha estat degustar la llet, una tasca que ha anat a càrrec d'un panell d'experts, que s'han fixat en l'olor, el gust, el color ...

Les 5 millors marques de llet semidesnatada

Després de tenir en compte totes les consideracions que hem explicat anteriorment, l'OCU ha determinat quines són les millors marques de llet que es poden comprar al súper. A continuació, us mostrem quin és el 'top 5'.

1. Hacendado (Mercadona)

Aquesta llet semidesnatada ha aconseguit la puntuació més alta de l'estudi de l'OCU, aconseguint 74 punts sobre 100. Aquesta llet Hacendado destaca perquè conté un 34% de calci que els experts recomanen consumir diàriament. El preu d'aquesta marca és de 58 cèntims per litre, aproximadament.

2. Consum

Amb 73 punts sobre 100, la llet semidesnatada de Consum es col·loca en el lloc número 2 del rànquing de l'OCU. Aquest producte destaca perquè conté una gran quantitat de proteïnes. No obstant això, queda per sota de la de Mercadona en l'apartat de gust. El preu aproximat d'aquesta llet és de 58 cèntims.

3. Eroski

Pel que fa a l'etiquetatge, la llet semidesnatada d'Eroski està per sobre de la de Mercadona i obté la millor puntuació pel que fa a proteïnes. Aquesta marca ha aconseguit una puntuació de 73 punts perquè que la qualitat del seu processat és menor a la d'Hacendado.

4. President

Tot i no ser de marca blanca, la llet President es col·loca quarta en la llista de l'OCU, amb 72 punts sobre 100. El que destaca d'aquest producte és que compta amb la millor nota en l'àmbit nutricional, però obté una menor puntuació per la seva qualitat. El preu d'aquest producte ronda els 95 cèntims.

5. Pascual

Amb 72 punts tenim la llet semidesnatada Pascual, igual que la President. Aquesta marca destaca perquè compta amb una gran puntuació en l'àmbit nutricional; tot i això, aquesta baixa amb l'etiquetatge. El seu preu és de 82 cèntims per unitat aproximadament.

Altres marques amb bona puntuació

A més de les marques esmentades amb anterioritat, altres que han obtingut una bona puntuació són la llet d'origen català 'Llet Nostra' (73 punts), la llet de El Corte Inglés (72 punts), llet El Castell (71 punts) i llet Aliada (71 punts).