Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diverses monedes de pessetes i una altra d?un home amb gest sorprès i una altra d?una persona amb bitllets d?euros a les mans

La moneda de 100 pessetes per la qual paguen gairebé 700 € només veient-la

Les monedes de pessetes assoleixen un alt valor als mercats de subhastes, per la qual cosa sempre és bo que revisis les teves butxaques

Un dels temes que ha aconseguit captar l'atenció els darrers anys és la numismàtica. Actualment, cada cop són més els col·leccionistes de monedes que intenten comprar i vendre aquest tipus de peces amb el millor valor.

A banda del valor econòmic de les monedes, aquesta passió també es desenvolupa a causa de les històries culturals, així com el simbolisme, que en tanquen moltes. És el cas, per exemple, d'una moneda especial de 100 pessetes que pot assolir gairebé 700 euros.

Aquestes monedes desperten cada cop més interès

Tot i que mai no ha estat una de les tendències més conegudes, sembla que la numismàtica cobra cada vegada més força tant a Espanya, com a Europa. De fet, les monedes de pessetes han esdevingut unes de les més buscades pels col·leccionistes.

Les que més interessen solen ser les de les dècades dels 50 als 90 del segle passat. És el que passa, en aquest cas, amb aquesta moneda de 100 pessetes tan especial, que tots volen a causa del seu disseny i el seu gran valor històric.

Aquesta és la moneda que val gairebé 700 euros

La moneda de què parlem es tracta de la de 100 pessetes del 1982. En aquest sentit, ha aconseguit posicionar-se com una de les més buscades per la seva raresa, així com per la seva connexió amb la Història d'Espanya.

Muntatge amb moneda de 100 pessetes espanyola de l'any 1982
Té un valor de gairebé 700 euros! | Numismática Llamas

Actualment, aquesta peça tan característica arriba a assolir un valor d'uns 680 euros al mercat. Tanmateix, el seu valor monetari no és l'única cosa que importen, sinó també la història i la cultura que conté.

Comprova el valor de les monedes

Com veus, les monedes de pessetes poden ser molt interessants per als col·leccionistes. Tot i això, si tens euros o fins i tot cèntims, has de saber que molts també guarden un gran valor.

Per això, abans de desfer-te de qualsevol d'aquestes peces, és recomanable investigar a fons amb l'objectiu de conèixer-ne el valor real. Això ho pots fer online, però també a botigues físiques d'antiguitats i col·leccionisme.