Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb rotllo de paper d'alumini i cercle vermell amb gat

El motiu pel qual cada cop més gent folra les portes amb paper d'alumini

Aquest truc s'ha viralitzat a les xarxes socials ràpidament

El paper d'alumini és un dels imprescindibles que tenim a la nostra cuina. És clar, perquè, entre altres coses, ens ajuda a conservar certs aliments quan els posem al frigorífic sense tapa. I també ens serveix per mantenir la paella calenta quan l'acabem de treure del foc.

No obstant això, aquest utensili igualment el fan servir els petits de la casa, sovint, per jugar. El que potser no sabies és que, ara, són moltes les persones que l'usen per folrar les portes de casa seva. Ho fan per un motiu de pes, per protegir-les de certs habitants de la llar.

Folrar les portes amb paper d'alumini com a mètode de protecció

Milions de persones al nostre país, i a tot el món, tenen gats a casa. Tots els amos d'aquestes mascotes són coneixedors que aquests animals solen tenir un atractiu especial per les portes. Per això no dubten a gratar-les i esgarrapar-les, deixant-les marcades i fetes malbé.

Doncs bé, ara s'està viralitzant en xarxes un truc per evitar que cometin aquesta malifeta amb les portes. Consisteix a folrar aquestes, o almenys la part inferior, amb el paper esmentat. I és que els gats l'odien.

Per què els felins no admeten aquest paper d'alumini? Bàsicament, perquè, com s'indica a Mascotaking, desprèn un soroll que els resulta molt molest. A més, té una textura que els sembla desagradable i l'eviten en tot moment.

Com t'hem indicat, aquest secret per protegir les portes de casa de les ratllades de gats s'ha viralitzat. A les xarxes trobem diferents internautes que ho han posat en pràctica i no només en aquelles, també en diferents mobles i fins i tot als fogons. I la veritat és que el resultat no deixa cap dubte: és molt efectiu.

El tiktoker@mundosalvaje7 l'ha dut a terme per evitar que la seva mascota pugi al sofà i n'ha aconseguit el propòsit. Encara més, al perfil de TikTok @mariditosdivertits s'ha muntat un vídeo amb la prova que han fet diferents persones al món. Vídeo que deixa clar que el truc funciona.

Més trucs per a les portes amb paper d'alumini

El paper d'alumini serveix per protegir les portes de les urpes dels felins, però també s'hi pot col·locar per assolir uns altres objectius. Per exemple, hi ha qui recomana embolicar-hi el pom exterior de l'habitatge.

D'aquesta manera, el que s'aconsegueix és que, si un lladre vol entrar, en tocar-lo farà soroll i despertarà els qui són a dins, podent evitar el furt. I això no és tot, de la mateixa manera, serveix per deixar com a nous els picaports de metall quan perden la brillantor.

Per recuperar-los i que llueixin com el primer dia cal aplicar-hi una barreja de detergent i vinagre de poma. Després, cal cobrir-los amb aquest paper i deixar-lo actuar uns 15 minuts, i quan es retira, es passa un drap sec i es descobreix l'espectacular resultat.