Vista panoràmica d'una botiga de Mercadona

L'altre negoci de milions d'euros del propietari de Mercadona que ha passat desapercebut

L'empresari gestiona 'Lanzadera', una incubadora de 'startups'

Juan Roig és conegut a Espanya per ser l'amo d'una de les cadenes de supermercats amb més èxit a casa nostra: Mercadona. No obstant això, l'empresari espanyol no només és artífex d'un model d'èxit com Mercadona, sinó que posseeix una nova empresa encarregada d'oferir impuls a nous projectes i petites empreses, el que es coneix com una incubadora de 'startups'.

La incubadora en qüestió és 'Lanzadera', 'startup' que ja ha fet néixer projectes com 'Codigames', un estudi encarregat de desenvolupador videojocs per a dispositius mòbils. 'Codigames' ja ha llançat al mercat diversos jocs amb milions de descàrregues com 'Idle Supermarket Tycoon', 'Idle Theme Park Tycoon' i 'Hotel Empire Tycoon'.

El cas de l'aplicació 'Idle Supermarket Tycoon' és especialment significatiu, ja que el joc ha superat en descàrregues -almenys pel que fa als Estats Units- a jocs ja consolidats i de renom com 'Clash Royal' o 'Plants vs. Zombies 2'. Curiosament, el joc tracta sobre la gestió d'una cadena de supermercats.

'Codigames', un ascens meteòric

'Codigames' és només un dels actius que ha generat grans beneficis per a la incubadora d'empreses 'Lanzadera'. D'aquesta manera, la desenvolupadora de videojocs va generar en l'exercici de 2018 uns 500.000 euros, una xifra que es va elevar fins a 20 milions d'euros en 2019, segons dades de 'Yahoo Finances'. Una dada impressionant tenint en compte que 'Codigames' compta amb 30 empleats.

Pel que fa a Mercadona, sembla que la crisi del coronavirus no ha causat un impacte significatiu en els seus comptes, ja que en plena segona onada de contagis, l'empresa va anunciar que obriria fins a quatre noves sucursals a Espanya. Aquest moviment, pensat des d'abans de principis d'any, va seguir endavant malgrat la baixada de les vendes pel confinament i les mesures de seguretat.

La cadena de supermercats espanyola ja va obrir dues noves sucursals a Portugal el juliol de 2020, fet que eleva a 16 les botigues actives al país veí. L'ampliació va suposar una despesa d'entre 130 i 140 milions d'euros en total.