Dona amb uns pantalons posats d'una talla molt més gran

Si no aconsegueixes aprimar, podria ser culpa d'aquest producte: evita que perdis pes

Es tracta d'un producte perjudicial i molt present a les nostres vides

Segurament t'ho hauran repetit massa cops, i potser no sempre has seguit certes recomanacions. Tanmateix, el que és clar és que es tracta d'un fet evident: quan ens diuen que hem de tenir una alimentació saludable, és per alguna cosa.

Encara que hi ha moltes raons per fer cas als metges i professionals de la salut, n'hi ha particularment una que ens fa saltar les alarmes: la pujada de pes. En aquest sentit, veurem a continuació un aliment que és molt perjudicial per a la salut i que hauries d'eliminar de la teva dieta des de ja.

Si et costa aprimar-te… aquest producte podria en ser el culpable

Dur a terme una dieta sana, variada i equilibrada no es redueix a menjar només amanides. Aquesta concepció, pròpia de temps d'antany, ha estat la causant que moltes persones es replantegessin seriosament fer dieta o no. En qualsevol cas, el que és clar és que es tracta d'un fals mite.

Diversos aliments junts com ou, tomàquet, nous, mandarina, llet i mel
Dur a terme una alimentació saludable i equilibrada és molt important. | Getty Images

Ara bé, per dur a terme aquestes pautes alimentàries és evident que hem de renunciar a determinats aliments. La brioixeria industrial, els greixos saturats i els ultraprocessats són, sens dubte, els primers que hauríem d'eliminar de la llista.

Al seu lloc, el millor que podem fer és optar per aliments més saludables i naturals, com ara la verdura, la fruita, els lactis i el peix. La carn també podria continuar formant part del nostre menú, encara que és recomanable no abusar-ne.

Tanmateix, dur a terme una alimentació correcta no és l'única cosa que tenim al nostre abast. Si volem cuidar el nostre organisme i millorar el nostre aspecte físic, també és important practicar exercici. Amb això no vol dir que hagis de convertir-te en un autèntic esportista, ni de bon tros. Però la veritat és que està més que demostrat que, ajuntant tots dos factors, els resultats que podem obtenir són veritablement positius.

Les cames duna persona al costat duna ampolla d'aigua i diverses coses per fer exercici, com una estoreta i unes peses
Si vols aprimar-te, també és essencial fer exercici habitualment. | Pexels

De fet, hi ha un aliment que gairebé sempre passem per alt i que acostuma a ser el causant d'aquests problemes. La seva ingesta pot fer que apugem de pes sense adonar-nos-en i, per tant, convé tenir-ho present.

Sucre blanc dins d'un bol petit
El consum excessiu de sucre és la causa principal de patir obesitat i altres malalties. | Getty Images

Parlem ni més ni menys que del sucre. Com bé podràs deduir, el sucre és un aliment que té una fama força dolenta. Si bé és cert que el seu consum tampoc hauria de ser perillós, un excés d'aquest pot convertir-se en el nostre pitjor malson.

Per tant, si notes que malgrat modificar la teva dieta i fer exercici continues sense aprimar-te, no estaria de més revisar el consum que fas de sucre. Potser et sorprendrà, però per molt poc que ens excedim n'hi hauria prou perquè ens passi factura.

Raons per no consumir aquest producte

A més d'eliminar el sucre de la nostra dieta per raons estètiques, és més que evident que també hi ha altres raons vinculades a la salut. De fet, cada cop són més els estudis que afirmen la correlació entre aquest aliment i l'índex de patir diverses malalties.

En qualsevol cas, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana no ingerir més del 10% de la ingesta calòrica total, ja que s'ha demostrat que consumir sucre és la causa principal de patir obesitat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!