Muntatge d'una persona bevent aigua i de fons un cel blau amb el sol i un termòmetre

Ni retenció de líquids ni inflor: la fruita diürètica que m'ha canviat la vida

És una opció deliciosa, molt coneguda per les seves qualitats contra el restrenyiment

Cada dia moltes persones busquen constantment solucions i remeis naturals per millorar la seva salut i, sovint, troben tresors ocults a la natura. I un dels tresors és una fruita diürètica que ha demostrat tenir propietats excepcionals. Especialment per ajudar l'organisme a eliminar líquids retinguts i mantenir el tracte intestinal en bon funcionament.

L'estiu és una època de l'any en què moltes persones se senten incòmodes per la retenció de líquids, així com la inflor que provoca la calor, la manca de moviment i una alimentació poc equilibrada. La sensació de pesadesa, els turmells inflats, els dits estrets i la roba ajustada són alguns dels símptomes que poden afectar la nostra salut i la nostra autoestima.

No obstant això, hi ha una fruita que ens pot ajudar a combatre aquest problema de forma natural i efectiva. Tot això gràcies al fet que és un aliment diürètic que té múltiples beneficis per al nostre organisme.

Quina és la fruita diürètica amb propietats laxants i depuratives?

La pruna és una fruita que es caracteritza pel seu alt contingut en aigua, fibra, potassi i antioxidants. Aquests nutrients li confereixen propietats laxants i depuratives, que afavoreixen l'eliminació de líquids retinguts i l'expulsió de la femta acumulada.

Així doncs, actua com un laxant natural gràcies al sorbitol, un alcohol de sucre que estimula el moviment intestinal i facilita l'evacuació. A més a més, la fibra soluble de la pruna ajuda a formar un bolo fecal més tou i voluminós, que prevé el restrenyiment i protegeix el còlon.

Plat de prunes ajuda a reduir la retenció de líquids
Les prunes són opcions delicioses útils contra la retenció de líquids | España Diario TIPS, Getty Images

També té un efecte diürètic, ja que el potassi ajuda a regular l'equilibri hídric de l'organisme i a eliminar l'excés de sodi per l'orina. D'aquesta manera, es redueix la pressió arterial i s'evita l'acumulació de líquids als teixits.

Com consumir la pruna per aprofitar-ne els beneficis

El millor de tot és que es pot consumir de diferents maneres per aprofitar els seus beneficis per a la salut. L'ideal és menjar-la fresca, ja que així se'n conserven millor els nutrients i el sabor. Alhora, es recomana consumir entre dues i tres prunes al dia, preferiblement en dejú o entre hores.

També es pot preparar un suc de pruna, encara que cal tenir en compte que en filtrar-lo es perd part de la fibra. Una altra opció és consumir prunes seques o panses, que tenen més contingut en sorbitol i són més efectives com laxants. No obstant això, cal moderar-ne el consum, ja que també tenen més calories i sucres.

A més, es poden incorporar les prunes a diferents receptes, com amanides, batuts, postres o melmelades. Així es pot variar el sabor i gaudir aquesta fruita de forma més creativa.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Altres beneficis de la pruna per a la salut

A més de ser una fruita diürètica i laxant, la pruna té altres beneficis per a la salut que val la pena destacar. Per exemple, prevé les malalties cardiovasculars gràcies als seus antioxidants i els fitoquímics, que redueixen la inflamació i l'estrès oxidatiu que fan malbé les artèries i el cor.

Així mateix, controla el sucre a la sang, ja que la fibra i els sucres complexos de la pruna ajuden a regular els nivells de glucosa a la sang i a prevenir, o millorar, la diabetis. També enforteix els ossos, puix que el bor i els polifenols de la pruna ajuden a prevenir la pèrdua de massa òssia i a millorar la densitat mineral òssia.

Encara millor, és capaç de millorar l'estat d'ànim gràcies a la presència en la composició de triptòfan i la vitamina B6 de la pruna afavoreixen la producció de serotonina, un neurotransmissor que millora l'ànim i redueix l'ansietat.

Com veiem, la pruna és una fruita meravellosa que pot millorar la nostra salut i benestar. Per això, t'animo que la incloguis a la teva dieta i comprovis per tu mateix com et canvia la vida. Et garanteixo que no te'n penediràs!