Primer pla del cartell del logo de Mercadona

«No són saludables»: Un nutricionista enfonsa Mercadona pel seu producte més enganyós

Tot i la seva popularitat entre els clients, no és un producte tan saludable com creiem

Un dels productes de Mercadona és al punt de mira. Tot i la seva aparent popularitat entre la clientela de la cadena valenciana, sembla que part d'aquesta està motivada per una «mentida» que els consumidors solen creure's.

Així ho ha declarat el nutricionista Miodrag Borges, que ha negat la certesa de la qualitat que motiva els consumidors a optar per un producte o un altre. I, per si no n'hi hagués prou, ha assenyalat que no és una cosa que té lloc exclusivament a les botigues de la cadena valenciana.

Un nutricionista posa al punt de mira els iogurts de Mercadona

Compte amb l'etiqueta 'probiòtic', així es titula el 'short' compartit a Youtube i protagonitzat per Miodrag Borges. El nutricionista hi adverteix als clients del perill de caure en el parany de tots els productes que s'anuncien com a probiòtics.

I és que, com ell mateix indica, la majoria dels supermercats busquen enganyar els clients en fer servir la paraula probiòtic. La principal raó per això és saber que es tracta d'un terme que capta l'atenció dels consumidors, per la qual cosa molts se senten temptats a l'hora de comprar aquests productes.

Muntatge dels iogurts bifidus amb probiòtics de Mercadona
Els clients se senten atrets per termes com 'probiòtic' | España Diario TIPS

Com a exemple, el nutricionista assenyala els iogurts bífidus probiòtics de Mercadona, comercialitzats sota la marca Hacendado. Tot i ser una varietat 'enorme', també afirma que es tracta d'una opció molt poc saludable.

Segons declara al vídeo, aquests iogurts de Mercadona estan «carregats de sucre, aromes i altres substàncies que no són gens desitjables per al nostre organisme». També ha assenyalat l'etiqueta que apareix al iogurt, la qual confirma que es tracta de llet fresca pasteuritzada quan, precisament a aquesta, se li eliminen els microorganismes.

Aleshores... Quins aliments sí que són recomanables?

Pels que vulguin gaudir d'un producte que realment contingui probiòtics, el nutricionista assenyala que el més recomanable és optar per «qualsevol iogurt natural sense ensucrar ni edulcorar; i si busquem poder probiòtic, fem el salt al quefir».

En aquest sentit, Borges també recomana optar per tots aquells productes amb escassa presència de sucre i edulcorant, siguin aquests iogurts o no. Així, els clients poden continuar consumint productes saludables que ho són realment.

Persona agafant-se la pantxa amb les dues mans
Els iogurs amb probiòtics de veritat poden ser molt beneficiosos per a la salut | Getty Images

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Quins beneficis s'associen al consum de probiòtics?

Entre alguns dels beneficis de consumir aliments probiòtics, trobem que combat: les malalties intestinals, el restrenyiment i la diarrea. Per si no n'hi hagués prou, també permet millorar la digestió i enforteix el sistema immunitari.

Així mateix, és útil per digerir amb més facilitat la lactosa i impedeix la proliferació de bacteris nocius a l'intestí, per la qual cosa els seus efectes es noten ràpidament. Així, doncs, si vols una flora intestinal rica i saludable... ja saps què has de començar a introduir a la teva dieta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!