Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una piscina exterior amb escala i un cercle amb dos inflables

Oblida't del clor: el nou invent que manté la piscina neta i calenta

L'invent que escalfa l'aigua i redueix l'evaporació de la piscina

Fer una capbussada a la piscina és un dels grans salvavides aquest estiu amb la calor que fa. Tots sabem que cal mantenir les piscines i avui et presentem una de les opcions més recomanades perquè l'aigua no estigui gaire freda a primera hora del matí.

El problema més comú és que les piscines exteriors no solen estar climatitzades. Però segur que molts prenen nota de la manera fàcil d'escalfar l'aigua i no és altra que utilitzar una coberta solar. Una làmina de plàstic que fa, per una banda, té un embolcall de bombolles i, per l'altra, és llisa i es col·loca mirant sempre a l'exterior. Ja no hauràs d'utilitzar tant clor gràcies a aquest gran invent.

Descobreix la nova manera d'escalfar l'aigua d'una piscina exterior

Són molts els avantatges que tenim a l'hora de fer servir aquesta coberta i alguns són l'estalvi d'aigua, la millor neteja i el preu. Tot i que sempre cal mirar al mercat quina és la millor opció. Tant a Amazon com a Leroy Merlín te'n pots trobar una per 50 € i les més cares arriben fins als 300 €.

Muntatge amb una piscina exterior coberta amb una lona i un cercle amb una coberta solar per a piscina plegada
Les cobertes de les piscines tenen grans avantatges | Getty Images, Welcomia

Aquesta coberta tèrmica es col·loca a la part superior, tapant tota la piscina al 100% i el material és de plàstic translúcid amb bombolles d'aire. Així, està formada perquè la llum del sol travessi la coberta mentre es guarda la calor de tot el dia.

Per guardar-la és senzill, ja que s'enrotlla en grans rodets per poder manipular-la molt fàcilment. Per utilitzar-la, en primer lloc desenrotlla-la i, després, estén-la, sempre posant les bombolles cap avall. Aquestes bombolles fan que la coberta suri i, com petites lupes, escalfen l'aigua. Sens dubte, és una forma ideal per col·locar a la piscina, i si es pot fer durant el dia millor que millor.

Pots trobar la teva coberta solar entre 50 i 300 euros

Això sí, si la col·loques en horari nocturn, podràs evitar la pèrdua d'aigua i calor per evaporació. És rellevant que segons diferents estudis 3/4 parts de la pèrdua de calor d'una piscina la causa l'evaporació. Així doncs, el que fa la coberta és guardar aquesta calor que perd, ja que es podria dir que és una barrera entre l'aigua de la piscina i l'aire. I és que ens estalviarem al voltant del 70% dels costos de calefacció d'una piscina amb aquest mètode.

Entre els avantatges d'aquest producte hi ha el fet que l'aigua s'escalfa de forma ecològica i el seu estalvi energètic, ja que el sol és el que escalfarà l'aigua. Cal remarcar que la majoria d'aquestes cobertes tenen un cicle de vida que arriba als tres anys, si bé hi ha usuaris que les canvien cada menys temps.

Com menys fosca sigui, més escalfarà l'aigua

Això sí, has de saber que sempre és beneficiós pensar quina és la coberta que s'adapta millor a la teva piscina. I tot depenent de les variables: gruix, forma o color. Sabem que una manta solar és eficaç quan té un mínim de 400 micres. Si en té 500 o 600 encara guardarà millor la calor.

Sobre les bombolles de la coberta, es recomana que siguin en forma de '8'. I és que així absorbeixen millor la calor i resisteixen els raigs UVA durant molt més temps i són més robustes.

Tot i que normalment solen ser de color blau, aquestes cobertes tenen una gran varietat i cal aclarir que com més fosca sigui menys escalfarà l'aigua. Això sí, evitarà les algues en impedir la fotosíntesi i t'estalviaràs força en el tractament de l'aigua.