Les noves vambes d'Adidas que no agradaran gens als independentistes

El disseny de les 'Ultra Boost' de la firma ha encès la xarxa

Porta d'una botiga Adidas
El disseny de les 'Ultra Boost' de la firma ha encès la xarxa | Cedida

Mai unes vambes havien causat tal revolt dins i fora de Catalunya. Adidas ha llançat unes noves sabatilles esportives que han revivat la polèmica i la lluita de banderes. Són blanques, però combinades amb tres línies vermelles al lateral i, com a detall primordial a destacar, llueixen les franges de la bandera espanyola a la sola, que no han passat desapercebudes.

Però el 'kit' de la qüestió de la nova aposta d'Adidas recau, sobretot, en el nom escollit per la marca pel nou model. La firma ha batejat les sabatilles amb el nom de Barcelona, que, de fet, apareix escrit en un lateral baix de la vamba. 

L'homenatge a la ciutat comtal combinat amb el simbolisme de les noves 'Ultra Boost', de 155 euros, està disgustant els independentistes, com era d'esperar. Alguns opinen en fòrums que «ni a VOX se li hauria ocorregut tal disseny», però a altres els fa certa gràcia el concepte. La xarxa bull i les picabaralles tot just acaben de començar.

Les 'Barcelona' desperten la bèstia a Twitter

«Provocaran alguna que altra discussió», s'ensumava un usuari de Twitter. I gens lluny de la realitat, la xarxa ha reaccionat amb força a les 'Barcelona', com sempre, amb opinions de tots colors. Hi ha qui augura males vendes i poc recorregut a les sabatilles, hi ha qui directament les qualifica d'«aberració» i hi ha també qui les defensa com a potent distintiu de cara al consumidor internacional. 

La disparitat d'opinions és clara, però totes segueixen dues línies molt marcades: la independentista, que supura indignació, i la unionista, que aplaudeix i es fa un tip de riure amb la nova aposta d'Adidas. La firma es guanyarà segurament l'estima d'alguns i el boicot d'altres, encara que, probablement, això no suposi un cop massa dur en els beneficis i reputació global de la multinacional.

Si Adidas no tenia intencions polítiques amb el nou model, la seva clientela s'ha encarrega't que les prengui. Algun usuari ha compartit fins i tot la versió de la mateixa vamba, però independentista, lluint estelada. El debat continua i la polèmica està més que servida.


Comentaris

envia el comentari