Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Exterior de la terrassa d'un local plena de gent amb llums perquè és de nit

Noves ofertes gastronòmiques al centre de Barcelona

Els “foodies” es decanten per ofertes gastronòmiques respectuoses amb el medi ambient i l’economia local

Exterior de la terrassa d'un local plena de gent amb llums perquè és de nit

Els restaurants i els comerços amb productes de proximitat estan cada cop més presents a tota Barcelona. Ja sigui per qüestions ètiques o de salut, cada cop més els consumidors (també coneguts com a “foodies”) es decanten per ofertes gastronòmiques respectuoses amb el medi ambient i l’economia local.

L’últim a afegir-se a aquesta tendència ha sigut el restaurant Tierra, al Mercat del Ninot (Carrer de Casanova, 133). Tot i que ja estava operatiu des de finals de l’any passat, recentment celebrava la seva inauguració davant dels mitjans de comunicació. L’espai, amb més de 400 metres quadrats, està integrat i inspirat en l’emblemàtic Mercat del Ninot i ofereix cuina de mercat amb un to tradicional i modern, dividida en diferents ambients on es cuina de forma ininterrompuda i es pot gaudir d’activitats d’oci, espais chill-out, música en directe i còctels.

Barra d'un local de copes amb decoració moderna i molta llum

Amb un menú de migdia variat i una bona relació qualitat-preu (14,90 euros), tapes a la tarda i a la nit i còctels d’autor acompanyats de música en directe i djs, el Tierra es presenta com un espai obert i competitiu en el cor de l’Eixample. Però no és l’únic espai dinàmic que trobem a la zona: molt alineat amb el Tierra i situat paral·lelament al Mercat del Ninot es troba també l’Enracha Don Pelayo (Carrer del Comte d'Urgell, 154), on a més de poder gaudir i provar sort amb els jocs tradicionals de tota la vida com el bingo i la ruleta també trobem una àmplia oferta gastronòmica, còctels i música en directe.

Portes d'entrada d'un dels locals de moda de Barcelona

Un altre concepte que no deixa mai de guanyar adeptes és el de la cuina exòtica. El Kasarap (Carrer del Consell de Cent, 141) és un restaurant de cuina filipina on és possible tastar plats típics del sud-est asiàtic amb d’altres que recorden la cuina mediterrània. I és que si tenim en compte que la colonització espanyola va durar més de tres segles a l'arxipèlag filipí, no ens ha de sorprendre que inclús els filipins tinguin la seva pròpia versió de la paella, similar a la valenciana però amb xoriço. Al Kasarap podreu gaudir d’un estofat de peix a base de tomàquet amb verdures (pocherong isda), braó de porc en salsa de soja amb shiitake (pata tim) o l’especialitat de la casa, el kalderetang kasarap (un estofat de vedella per llepar-se els dits).

Seguint amb l’exotisme també trobem l’Al-Jaima (Carrer de València, 218), un restaurant que des de l’any 2004 apropa la cuina libanesa als barcelonins. La seva proposta culinària es basa en productes frescos i de qualitat. Trobareu humus, falàfel i kib-bi naye (paté de xai amb blat) com a entrants i plats principals com el shish kebab (amb xai), carns a la brasa i kusa-mahchi (carbassó farcit d’arròs i carn).

Si us apassiona la cuina dels països de l’est, al mateix Carrer de València trobareu el Souvenir (Carrer de València, 232), un restaurant familiar on els sabors tradicionals de la cuina russa es modernitzen. Podreu tastar el golubtsy (fulles de col farcides amb carn picada), “montaditos” de caviar vermell i de sardines fumades, borsch (sopa vermella amb brou de carn, remolatxa i verdures fresques) i la versió original de l’arxiconeguda ensaladilla russa, l’olivier.

Una altra opció pels fans de la cuina “healthy” i amb opcions per a vegans, vegetarians i flexitarians es troba entre Balmes i Rambla de Catalunya: l’Odacova (Carrer d'Aragó, 238) és un espai per dinar o fer un “brunch” amb els amics. Entre les seves propostes, que només fan servir ingredients orgànics i sense processar, trobareu el pollastre tikka massala, hamburgueses de vedella bio, ensalades de mango, algues i ceviche i les patates braves Odacova, amb salsa veganesa (maionesa vegana) i kimchi, ideal pels amants de la cuina picant. I si sou dels que es queden amb gana, sempre podreu demanar una torrada amb Nutella vegana, pancakes amb plàtan i fruits vermells o un deliciós te matxa com a postres.

Seguint amb les opcions exòtiques de més èxit trobem els restaurants de ramen: durant els últims anys la seva presència s’ha disparat a les grans ciutats, i Barcelona no n’és una excepció. El Takumi Ramen (Carrer de Balmes, 59), el Fan Shoronpo (Carrer de Sèneca, 28), Oishii Ramen Street (Ronda de Sant Pere, 26), el Koku Kitchen (Carrer d’en Carabassa, 19) i el Ramen-ya Hiro (Carrer de Girona, 164) són alguns dels més populars i tots ells es troben al centre de Barcelona.

Els fans de la cervesa també estan d’enhorabona. Un altre tipus d’establiment que en els últims anys s’ha multiplicat és el dels bars de cervesa artesana, amb opcions com el Garage Beer Co (Carrer del Consell de Cent, 261), el Mikkeller (Carrer de València, 202), BierCaB (Carrer de Muntaner, 55), La Cerveseria Clandestina (Carrer de Còrsega, 611), BrewDog (Carrer de Casanova, 69), BlackLab (Plaça de Pau Vila, 1) i el Bar Centro (Carrer de Casp, 55).

Són només algunes de les propostes més originals i dinàmiques que podem trobar a la Ciutat Comtal i que s’allunyen del típic estereotip d’establiment “guiri” que s’acostuma a associar amb el centre de Barcelona. I vosaltres, ja els coneixíeu?