Diversos carrets de Mercadona

La novetat de Mercadona l'any que ve a les seves botigues que ajudarà molts clients

La cadena de supermercats hi invertirà 21 milions d'euros fins a finals del 2024

Mercadona ho sap. Els vehicles elèctrics ofereixen diversos beneficis importants quant a eficiència energètica, reducció d'emissions, estalvi de costos i tecnologia en millora constant.

La cadena de supermercats més gran d'Espanya, Mercadona, invertirà 21 milions d'euros per tal d'actualitzar i ampliar la xarxa d'estacions de càrrega de vehicles elèctrics a les botigues.

Actualment Mercadona compta amb 2.000 punts de recàrrega, 100 dels quals ja compten amb aquest nou i millorat servei, que s'anirà estenent a poc a poc a la resta de la cadena. Els objectius dels seus plans són que a finals del 2024 totes les botigues hagin implementat el nou format de botiga eficient i comptin amb estacionament per oferir aquest nou sistema.

Mercadona instal·larà més de 5.000 punts de càrrega

Tal com explica la companyia, la xarxa de recàrrega de Mercadona es convertirà així en una de les xarxes més grans d'Espanya i el sud d'Europa. D'aquesta manera, Mercadona oferirà als clients més de 5.000 punts de recàrrega. A més, el nou punt inclou millores importants, especialment a l'hora de carregar la bateria del vehicle. Així, per als nous dispositius, la velocitat de càrrega s'ha multiplicat per 6, és a dir, passarà de tenir 3,7 kW a 22 kW.

Iberdrola i Repsol s'associen amb Mercadona

Les empreses Iberdrola i Repsol s'encarregaran del manteniment i l'atenció al client d'aquests punts de recàrrega. El client podrà fer tots els passos a través de les aplicacions mòbils d'aquests proveïdors: Recàrrega Pública d'Iberdrola i Waylet de Repsol.

Aquestes aplicacions faciliten els pagaments, localitzar el carregador més proper i saber si està disponible. Aquesta xarxa ajudarà a fomentar l'ús del vehicle elèctric i a descarbonitzar el transport privat a tot Espanya, no només a les grans ciutats. A més, els usuaris de vehicles elèctrics que recarreguin a Mercadona podran viatjar per aproximadament la meitat de diners amb els quals ho farien amb un vehicle tradicional.

Quan costarà carregar el cotxe a Mercadona?

Els clients de Mercadona hauran de pagar l'ús dels nous carregadors de 22 kW una vegada substituïts els antics de 3,7 kW. El cost de recarregar un vehicle elèctric a Mercadona és de 0,25 €/kWh, segons la informació útil que acompanya els nous carregadors.

Foto d'un pàrquing de Mercadona amb servei de càrrega per vehicles elèctrics.
A partir d'ara, els clients amb vehicles elèctrics hi podran recarregar els seus cotxes. | Mercadona

D'una banda, el Dacia Spring, que va ser el vehicle elèctric més popular el gener del 2023, costarà 6,7 € per carregar completament la seva bateria de 26,8 kWh. De l'altra, carregar el Tesla Model 3 de tracció posterior amb bateria de 55 kWh costarà 13,75 € mantenint els 491 km d'autonomia autoritzats.

Mercadona aposta pels vehicles elèctrics

De fet, Mercadona també està implementant l'ús de vehicles elèctrics al seu sistema de transport i logística per reduir les emissions i descarbonitzar les seves operacions. 

Els vehicles elèctrics no emeten gasos d'escapament, és a dir, que no contribueixen a la contaminació de l'aire. Això és especialment important a zones urbanes on la qualitat de l'aire pot ser un problema. Alhora, poden ser alimentats per fonts d'energia renovable, com l'energia solar o eòlica, per això poden ser una opció més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. com que no depenen del petroli, els vehicles elèctrics poden ajudar a reduir la dependència dels combustibles fòssils i, per tant, millorar la seguretat energètica.

Mercadona està fent una bona aposta pels vehicles elèctrics, ja que poden ser una excel·lent opció per a aquells que busquen estalviar diners, reduir-ne l'impacte ambiental i gaudir d'una conducció més suau i silenciosa.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!