Exterior d'un establiment de Mercadona

La novetat que Mercadona ha copiat de Lidl: ho trobaràs a la zona de caixes

Mercadona sembla haver seguit les petjades de supermercats com Lidl

Les paraules innovació i Mercadona solen anar juntes. Any rere any, la cadena valenciana s'esforça per treure al mercat productes nous que deixin els clients sense paraules. Tot i això, en aquesta ocasió la novetat que han anunciat no afecta cap producte en especial, sinó el procés de compra, com a tal.

Parlem de la incorporació del tiquet digital, una mesura que supermercats com Lidl o Carrefour duen a terme des de fa mesos. Així mateix, és una funció amb què també compten alguns establiments, entre els quals destaquen els gegants de la moda, com Inditex.

Mercadona copia Lidl i incorpora a les seves botigues els tiquets digitals

Com hem assenyalat, els clients notaran un canvi a l'hora de pagar a Mercadona. A partir d'ara, se'ls oferirà la possibilitat de rebre el tiquet de la seva compra en línia i així es disminueix l'ús de paper.

D'aquesta manera, els clients podran sobreposar el tiquet digital per sobre del tiquet tradicional. Així, els qui optin per aquesta modalitat, rebran el tiquet de la compra al correu electrònic que hagin indicat. Això sí, els interessats han de saber que aquest tipus de rebut només estarà disponible per a aquells que paguin amb targeta. Per activar aquest mètode, el client haurà de compartir el número de telèfon a la zona de caixes. Així, un número de Mercadona es posarà en contacte mitjançant WhatsApp amb l'usuari, moment en què li sol·licitarà el correu electrònic.

Els clients que ja s'han sumat a aquesta modalitat confirmen que, una vegada registrades les teves dades, Mercadona també t'envia els termes, condicions i política de privacitat del servei tiquet digital. Per si no n'hi hagués prou, al mateix xat t'ofereixen la possibilitat de resoldre altres gestions relacionades amb aquest tiquet.

Caixera agafant un tiquet
Els clients podran escollir la versió digital del seu tiquet. | Getty Images

La cadena valenciana també ofereix factures en línia

En cas que necessitis factures, també pots obtenir-les en línia. A la secció de 'Factures Clients', la companyia informa que pots descarregar i imprimir factures, així com sol·licitar noves factures si disposes del tiquet de compra.

També indiquen que ofereixen una «factura a la teva mida», ja que podràs escollir si prefereixes que les factures siguin mensuals o individuals per cada compra que facis. En cas de no estar-ne segur, tindràs l'opció de modificar el mètode seleccionat posteriorment.

Quan vulguis sol·licitar la factura a la botiga, hauràs d'indicar el teu NIF al moment de la compra. Ara bé, si prefereixes fer-ho mitjançant el portal en línia, hauràs d'introduir les dades del tiquet de compra.

I en el cas de Lidl… com funciona el seu tiquet digital?

Si, per contra, sols fer les teves compres a Lidl, també podria interessar-te conèixer-ne el funcionament. Per aconseguir el teu tiquet digital, hauràs d'entrar a l'aplicació de Lidl Pus i accedir-hi a la secció de «Els meus tiquets», des del mòdul de «La meva cartera». Allà, podràs consultar els tiquets de totes les compres, gestionar devolucions, garanties o controlar les despeses.

Només amb aquesta mesura es calcula que la cadena alemanya es podrà estalviar la impressió de fins a 60 milions de tiquets a l'any. Tal com assenyalaven des de Lidl: «Aquesta iniciativa suposa un important pas endavant a la nostra ferma i decidida aposta per la sostenibilitat, ja que permet reduir de forma clara i directa l'impacte de la nostra activitat sobre el medi ambient».

Així mateix, la cadena alemanya va confirmar que aquest tiquet és útil per agilitzar el procés de compra, ja que permet que aquest sigui molt més còmode. Sobretot, perquè tant el caixer com el client estalvien temps perquè no s'ha de gestionar ni esperar que surti el tiquet.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!