Cartell Mercadona

La nova xocolata de Mercadona deixa atònits els experts: sense sucre i probiòtica

En aquest cas, es compleixen els requisits perquè sigui considerada saludable

Si has estat en algun moment de la teva vida a dieta, tens molt clar que la xocolata no és un dels aliments que estiguin permesos. En veritat, això es pot generalitzar a tots els dolços. No es troben dins dels plans d'alimentació, encara que hi ha algunes excepcions.

Perquè aquestes es donin, cal que la xocolata tingui algunes característiques concretes. Entre elles, que tingui un 85% de cacau. En aquest sentit, hi ha gent que prefereix prescindir d'ella pel seu toc amarg. Però encara hi ha alguna cosa més que se li demana perquè pugui ser saludable.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Segurament, hauràs vist a l'exterior de moltes rajoles que posa que la xocolata no conté sucre. I és veritat. Però la realitat no és tan maca. Els fabricants l'han substituït per edulcorants artificials. Per això, encara que no porti sucre, no es pot considerar saludable.

La nova rajola de xocolata de Mercadona sorprèn

Les novetats de Mercadona sempre tendeixen a sorprendre positivament. Sobretot perquè hi ha vegades que treu a la venda productes que els clients no s'esperen. Per això mateix, quan comencen a ser coneguts, s'acaben viralitzant fins al punt de tenir una gran demanda i ser difícils de trobar durant els primers dies.

Foto de diverses rajoles de xocolata.
Moltes rajoles de xocolata no poden considerar-se saludables, encara que no portin sucre. | Getty Images

En aquest cas, ha sorprès amb una rajola de xocolata de les que es podrien considerar saludables. El fet que posi que no conté sucres afegits ni edulcorants no té una lletra petita que la treu d'aquest grup. Ja està disponible a les botigues i els clients estan encantats.

Es tracta d'una nova varietat de xocolata negra, amb un grau de cacau va fins al 92%, per la qual cosa supera el 85% recomanat per ser saludable. Però no es queda aquí. I és que aquest producte s'ha edulcorat amb fibra de xicoira. No la coneixes? No et preocupis perquè ara t'ho expliquem.

És un ingredient que ens ajudarà a millorar la nostra salut intestinal. Això és així perquè consisteix en un prebiòtic que serveix d'aliment per als bacteris beneficiosos que tenim al nostre intestí. Així ho ha explicat el nutricionista i dietista Jesús Baraza a través de les xarxes socials.

Aconsegueix la nova rajola de xocolata per menys de 2 euros

Hauràs d'anar fins a la secció més dolça de Mercadona per veure entre la resta de rajoles aquesta opció tan saludable. En aquest cas, es ven a porcions de 100 grams que tenen un preu d'1,60 euros. Es podria dir que no té un preu elevat per a bon servei que ens pot donar.

Foto de la rajola de xocolata negra del Mercadona.
La rajola de xocolata té un preu d'1,60 €. | CatalunyaDiari

Ja t'hem parlat de l'ingredient principal que la fa ser saludable davant de la resta de rajoles de xocolata negra que figuren que són sense sucre. Més enllà de la fibra de xicoira, és interessant que donis una ullada a la resta de la seva composició per conèixer més sobre aquest producte.

Concretament, la fibra alimentària suposa el 19% de la rajola. Gràcies a ella obtindrem més beneficis que millorar la salut del nostre intestí. I és que també pot prevenir malalties cardiovasculars i redueix la sensació de gana. Una cosa molt interessant per a qui està a dieta.

Major percentatge tenen els greixos. Aquestes són presents a la rajola sent un 56% de la seva composició. Són les més abundants de la fórmula. Un altre aspecte que has de tenir en compte són les calories, una cosa important per a moltes persones. Cada tauleta en té 608. Això sí, no t'has de preocupar massa si et saps controlar i no te la menges de cop.