Karlos Arguiñano

El peix que Karlos Arguiñano sempre congela abans de consumir: «És important»

Si t'agrada el peix, has de saber per què és fonamental congelar-lo abans de cuinar-lo

La congelació del peix és un procés clau per garantir la seguretat alimentària i evitar la presència de paràsits com l'anisakis. Fer-ho abans del consum és una mesura efectiva i recomanada per protegir la salut dels consumidors. Però, quina és la varietat que Karlos Arguiñano sempre congela?

 

És cert que la congelació del peix és fonamental a l'hora de protegir la nostra salut, atès que és una pràctica molt recomanable per evitar la presència de paràsits. Però, també ajuda a mantenir la frescor i la qualitat del peix més temps.

 

Això és especialment important quan es tracta de peix fresc que no es consumirà immediatament. Però, quina varietat tendeix a congelar sempre el popular cuiner televisiu Karlos Arguiñano?

 

Quin és el peix que Karlos Arguiñano sempre congela?

És força probable que ja sàpigues que la tapa de seitons en vinagre és un dels plats més populars i emblemàtics de la gastronomia espanyola. Tot i això, sabies que hi ha un pas molt important abans de poder gaudir d'aquest plat?

 

El famós cuiner Karlos Arguiñano ha revelat un consell clau per evitar problemes de salut després de consumir seitons. I és quel'anisakis és un paràsit que es troba en alguns peixos, com el seitó i que pot ser perillós per a la nostra salut.

 

Imatge d'un plat de seitons
Efectivament, els seitons són la varietat de peix que Arguiñano sempre congela per seguretat | GETTY IMAGES

 

Si s'ingereix, pot causar greus problemes gastrointestinals i, en alguns casos, cal intervenció mèdica. Per aquesta raó, és important prendre mesures preventives abans de consumir peix cru o semicru.

 

En el cas del seitó, el nostre popular cuiner televisiu sempre tendeix a congelar-lo prèviament abans de manipular-lo. Cosa que li proporciona la seguretat d'evitar al màxim la presència de qualsevol tipus de paràsit a la seva carn.

Què hem de fer per congelar el peix de manera segura?

 

Com assenyala Karlos Arguiñano, una de les formes més eficaces d'evitar l'anisakis als seitons és congelar-los durant un mínim de 48 hores abans de consumir-los. D'aquesta manera, s'eliminen les larves del paràsit que puguin ser presents al peix.

 

De fet, el cuiner ens ha mostrat com fer aquest procés de manera correcta i segura per poder gaudir dels seitons en vinagre sense cap risc. Pren-ne nota.

 

El primer que hem de fer és aconseguir seitons frescos i de bona qualitat, que han de ser netejats amb aigua freda per eliminar la sorra i la brutícia que puguin tenir. Després, s'han de treure els caps i els budells, deixant només els lloms. Quan els seitons estan nets i preparats, el següent pas és congelar-los.

 

Fot d'una mà obrint una nevera
Congelar el peix és més important del que creus | GETTY IMAGES

 

Per congelar els seitons correctament, cal que el congelador estigui a una temperatura de -20°C o inferior. S'han de col·locar en una bossa hermètica o en un recipient adequat i assegurar-se que estiguin ben coberts de gel. Tampoc els hem de barrejar amb altres aliments per evitar la contaminació creuada.

Després de 48 hores de congelació, els seitons han de ser retirats del congelador i descongelats a la nevera durant unes hores. Quan els seitons estiguin descongelats, es poden netejar de nou per treure'ls qualsevol resta de gel o escates que hagin pogut quedar.

Com els podem netejar?

 

D'altra banda, Karlos Arguiñano també ens ha mostrat de quina manera hem de netejar els seitons per preparar-los amb vinagre. Primer, es tallen els lloms a trossos petits i es col·loquen en un recipient de vidre, i s'afegeix una barreja de vinagre i aigua amb sal, all i julivert picats.

 

Posteriorment, es combinen tots els ingredients, deixant-ho reposar a la nevera durant almenys 24 hores.El resultat final és un plat deliciós i segur per gaudir amb amics i familiars. La clau és prendre mesures preventives per evitar riscos de salut en consumir peix cru o semicru.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

A més d'aquest consell, Karlos Arguiñano ens mostra altres trucs per fer la tapa de seitons amb vinagre perfecta. Des de la tria dels millors ingredients fins a la preparació de la barreja de vinagre i espècies. Amb tot, el cuiner ens ha ensenyat com fer aquest plat de manera senzilla i amb un resultat espectacular.