Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un suc de taronja.

Els nutricionistes demanen renunciar per sempre al suc de taronja per esmorzar

És típic en qualsevol esmorzar, però alguns professionals no ho aconsellen

L'esmorzar és el menjar més important del dia, o almenys aquest és l'afirmació que s'ha estat predicant durant aquests darrers anys. Tant si és certa com si no, el que és clar és que un esmorzar hauria de ser sempre sa.

I precisament, parlant de salut, a continuació revelarem una dada força curiosa a prop del suc de taronja. Tots sabem que aquest aliment és típic i tradicional en els esmorzars, però hi ha alguns professionals que no n'aconsellen el consum.

Hem d'eliminar el suc de taronja? Això és el que diuen els experts

Mentre que per a alguns és el millor menjar del dia, per a altres pot ser tot al contrari. Les presses, la feina i els horaris caòtics fan que moltes vegades no puguem esmorzar adequadament (o almenys, saludablement).

Imatge d'una taula amb cafè, suc de taronja, maduixes i croissants
Sempre ha estat tradició dir que l'esmorzar és un dels àpats més importants del dia. | Getty Images

Si bé és cert que hi ha moltes opinions respecte a aquest dinar del dia, el que és clar és que gran part de la població encara comet errors. En aquest sentit, moltes persones consideren que esmorzen de manera sana, però en realitat no ho fan.

Torrades, pa, brioixeria... segur que et sonen tots aquests productes. La majoria podrien ser presents a qualsevol llar espanyola, i juntament amb ells també podríem trobar un aliment fonamental: el suc.

A priori pot semblar que és l'opció ideal per consumir als matins, però només n'hi ha prou d'analitzar la seva composició per desencantar-nos. De fet, el suc de taronja és més a prop de ser una llaminadura que un menjar saludable.

Concepción Martínez, dietista i nutricionista, assenyala el següent: «Del suc de taronja, si és casolà, ens quedem amb el pitjor de la fruita i prescindim de la majoria dels seus beneficis». Aleshores... Ho hauríem de consumir o no?

Foto d'una persona amb diabetis
Els sucs que contenen molt de sucre poden augmentar el risc de patir diabetis. | GETTY IMAGES

Doncs bé, en el cas dels típics sucs que podem comprar al supermercat, hem de tenir present que la gran majoria no són saludables. La raó d'això la trobem al seu alt contingut en sucres.

No obstant això, si agafem nosaltres la taronja i l'espremem, tots els sucres naturals que en desprenen es metabolitzen ràpidament al cos. Això, dit altrament, faria augmentar ràpidament els nivells de sucre en sang.

Aleshores... Què podria passar? Per començar, si es consumeix suc de taronja natural de tant en tant no passaria res. Ara bé, si n'abuséssim augmentaria el risc de patir algunes malalties com l'obesitat o la diabetis.

També és important esmentar que el suc de taronja té baix contingut en fibra, ja que la major part es troba a la pell i a la polpa, i són justament les parts que desaprofitem en esprémer-lo.

Així mateix, si tenim en compte la concentració de sucres naturals que abans esmentàvem, també podrem deduir que això es traduiria en una alta ingesta calòrica, i per tant, no ens beneficiaria en absolut.

Foto dels peus d'una dona pujant damunt d'una bàscula.
Un dels efectes que destaquen els metges és l'alt nivell calòric. | Getty Images

Com hauria de ser un esmorzar saludable?

Hi ha diferents opcions i alternatives per elaborar un esmorzar saludable, per descomptat. Tot i això, d'entre totes elles hi ha un aliment que sempre serà encertat: la fruita. Sí, potser ens ho han repetit fins a cansar-nos, però no hi ha res més saludable que menjar fruita.

Una cosa molt beneficiosa i avantatjosa és que hi ha infinitats de fruites, i podem combinar-les fins i tot depenent de la temporada o l'estació de l'any. A més, és igual quina triïs per esmorzar, perquè totes estan plenes de propietats.

De fet, allò que més podem destacar del seu consum en els esmorzars és sens dubte la quantitat de fibra que ens pot aportar. La fibra és un component molt important que no hauria de faltar a la nostra dieta, així que consumint fruita ens estem assegurant la seva ingesta.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!