Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mini aire condicionat de taula humidificador i ventilador de Carrefour

Oblida l'aire condicionat i els ventiladors: la nova manera de refrescar-te

Descobreix aquest sistema eficaç que et farà oblidar la resta

Quan arriba la forta calor, fem servir l'aire condicionat o els ventiladors per alleujar en certa manera aquest malestar físic que ens produeix. Som en un país on les temperatures pugen en el període estival de manera considerable i cal combatre-les d'alguna manera o altra.

Els esmentats són uns aparells coneguts per tothom que sempre ens han servit d'ajut en certes situacions. I encara més amb les contínues onades de calor que estan assolant el país en els darrers temps, especialment a l'estiu del 2023.

A l'article d'avui farem un pas més enllà per a sorpresa de molts lectors. En certa manera, passarem a una nova etapa en què podríem deixar enrere aquests ventiladors i els aparells d'aire condicionat que tant hem fet servir.

Oblida't dels ventiladors i l'aire condicionat per aquest nou sistema

Per exemple, els ventiladors patiran de valent l'evolució del nostre temps i és que és llei de vida. El cas és que d'aquí poc es considerarà un article obsolet. Ho considerem així tenint al mercat noves alternatives més accessibles i especialment vàlides.

Muntatge d´una dona davant d´un ventilador amb molta calor al costat de la imatge d´un termòmetre amb altes temperatures
Arriba un nou sistema de refrigeració que desbancarà l'aire condicionat | Getty Images

Mentrestant, l'aire condicionat encara resisteix i és una manera excel·lent de refrescar l'habitació renovant la temperatura de l'aire. Però avui et parlem d'un nou sistema que regularà la temperatura de casa teva de la millor manera.

I és que arribarà un dia en què l'aire condicionat o els ventiladors ja no seran imprescindibles. Així doncs, gràcies a la innovació tenim disponible el sistema d'aerotèrmia.

Estem parlant d'un sistema que utilitza l'aire per escalfar o refredar una casa i generar aigua calenta. S'utilitza la màquina en forma de bomba de calor que recull l'aire de fora de casa nostra a l'hivern i el porta a l'interior de la llar per escalfar-lo.

Utilitza l'aerotèrmia per oblidar-te de passar calor a l'estiu a casa

A l'estiu, la funció és totalment la contrària i recull la calor de l'interior i l'expulsa a l'exterior per refredar la nostra llar. La cosa és que aquesta bomba de calor utilitza un refrigerant per traslladar la calor d'un lloc a l'altre.

Aquest refrigerant travessa diverses fases fins que aconsegueix evaporar la calor, més tard el comprimeix per fer que ascendeixi la temperatura. I, finalment, el condensa a l'interior de la casa. Així, acaba alliberant la calor per escalfar aquest espai. Un sistema idoni tant per als hiverns freds com necessari per als estius calorosos.

Això sí, abans d'instal·lar l'aerotèrmia cal tenir en compte diversos factors. La mida de distribució de les habitacions, la qualitat de l'aïllament i tenir força espai per instal·lar aquest sistema. Tots aquests requisits poden tenir molt a veure en el disseny i capacitat del sistema que s'acomodi a casa teva.

Depèn del nivell d'aïllament de casa teva perquè l'aerotèrmia sigui eficient

Tot i això, una casa gran pot requerir la instal·lació d'un sistema d'aerotèrmia més contundent per abarcar totes les àrees la casa. D'altra manera, en cas que la teva llar no tingui un aïllament correcte es requerirà un sistema més fort i robust per compensar les pèrdues de calor.

Amb això, ja saps què pots fer per refrescar casa teva, utilitzar els sistemes tradicionals, siguin els ventiladors o l'aire condicionat, o bé passar-te a l'aerotèrmia. Segur que després de llegir aquest article et penses molt l'opció a escollir per al teu benestar i el dels teus.