Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Exterior d'un supermercat de la cadena Aldi

Polèmica per l'obertura d'un supermercat Aldi a Catalunya: «És una vergonya»

La seva construcció i obertura ha indignat als veïns i veïnes de la població

Aldi, la cadena alemanya de supermercats, compta amb gran presència a Catalunya. Actualment, té més de 80 establiments arreu de Catalunya i té previst noves obertures a altres indrets del territori català com ara a la Riera Alta, o a Vilanova i la Geltrú.

El supermercat disposa d'una gran varietat de productes de qualitat, un dels motius que asseguren la fidelitat dels seus consumidors. A més, per tal de premiar i garantir la fidelitat dels seus clients, els premia amb un gran ventall de promocions i descomptes setmanals.

El supermercat obre un nou establiment a Calella

Actualment, un dels propòsits de la cadena de supermercats alemanya és augmentar la seva presència a Catalunya. És per això que, el pròxim 1 d'agost, Aldi obrirà un local en el municipi de Calella, a Barcelona.

L'establiment estarà situat a la carretera d'Hortsavinyà, 1, i la superfície de vendes serà de prop de  1.200 metres quadrats, amb 19 treballadors i treballadores integrats en la plantilla.

Amb aquest nou supermercat, els veïns de Calella tindran al seu abast un nou supermercat per a realitzar les seves compres i poder gaudir dels diferents descomptes i avantatges que ofereix la cadena.

Polèmica per la construcció del pàrquing

Abans de la seva obertura l'establiment ja es troba al mig d'una polèmica. I és que la superfície de 1.200 metres quadrats s'ha construït a sobre d'un jaciment de les ruïnes romanes del Roser

Es tracta d'un patrimoni històric i cultural que es podrà continuar visitant des del subsol de l'establiment. Les restes arqueològiques es trobaran a la  planta -2 del supermercat  i es podrà veure i visitar a través d'una entrada independent.

Les excavacions del supermercat han permès desenterrar i catalogar les restes arqueològiques trobades. Aquestes, no són unes simples pedres antigues, sinó que es tracta d'un dels jaciments més importants de l'època romana del Maresme i del país.

Es tracta d'una de les vil·les més ben conservades de Catalunya, amb murs de 3 metres i habitacions. Segons els historiadors, es tractaria del centre productor d'àmfores més important del Mediterrani.

Imatge construcció
El jaciment romà espodrà visitar al pàrquing del supermercat | @lacolera, Twitter

Crítiques per estar construït a sobre d'un jaciment romà

Les crítiques arran de la construcció del supermercat a sobre de les restes arqueològiques estan provocant malestar entre els veïns del municipi. El motiu no és un altre que perquè s'ha construït a sobre d'unes restes romàniques molt rellevants.

«Molt aviat a Calella podrem comprar sobre unes ruïnes romanes de fa 2.000 anys!» deia amb sarcasme un usuari a Twitter, per a remarcar la mala decisió de sepultar el patrimoni històric i arqueològic del nostre país sota un supermercat.

Els veïns i veïnes de Calella, creuen que és una vergonya que una gran cadena de supermercats com Aldi hagi decidit construir un establiment sobre una antiga vil·la romana. A més, carreguen contra l'ajuntament del municipi, el qual tampoc ha fet res per a impedir que el patrimoni quedi oblidat sota el supermercat.