Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aldi

Aldi fa tremolar Lidl i Mercadona amb el seu últim anunci: la cadena va a totes

La decisió d'Aldi afectarà positivament tots els clients

Aldi està vivint el seu millor moment o, si més no, això sembla. La cadena d'origen alemany sembla haver fet un esprint i ha avançat moltes altres cadenes de supermercats, com Lidl o Mercadona, si parlem de creixement.

Sense anar més lluny, Aldi ha aconseguit que el seu nombre de clients arribi als 6,9 milions aquest any. I tot i que ja és una xifra positiva, encara ho és més si tenim en compte que l'any passat la quantitat s'establia en 5,8 milions. Per això, el seu últim anunci ha estat molt celebrat.

Aldi presenta un pla d'expansió molt competitiu

Els adeptes d'Aldi estan de sort. La cadena ha anunciat un pla d'expansió que contempla l'obertura d'unes 50 botigues, al llarg de tot aquest any. D'aquesta manera, aquestes se sumaran als més de 400 establiments que la cadena ja té, els quals donen feina a milers de persones.

Encara que no se saben totes les ubicacions exactes de totes les obertures, sí que se'n coneixen algunes nocions generals. Per això, es té constància que Aldi obrirà per primera vegada una botiga a Melilla, de cara a la segona meitat de l'any.

Foto de l'exterior d'un supermercat Aldi
Melilla li donarà la benvinguda a la seva primera botiga Aldi. | Ángel Ullate

I en el cas de la resta, les noves obertures tindran lloc a diferents ciutats de GalíciaBalears, Canàries i Astúries. En aquests llocs, es concentrarà gairebé la meitat del creixement que té previst per a aquest 2023. Així mateix, el conjunt de totes les obertures permetrà que el % de les vendes i la plantilla creixi.

Com ells mateixos han indicat, busquen que totes se centrin en zones estratègiques per a Aldi, ja que la seva intenció és consolidar la seva presència. Així mateix, han indicat estar interessats al nord d'Espanya i a les Illes Canàries, ja que la seva presència és menor.

La cadena ha assegurat mantenir un compromís amb Espanya

Segons les declaracions de Valentín Lumbreras, el CEO d'Aldi a Espanya, «el compromís d'ALDI amb Espanya es manté fort i inalterable. És un país estratègic per al creixement de la companyia a Europa».

Sense anar més lluny, la companyia ha obert unes 100 noves botigues els últims 3 anys. Només entre el 2021 i el 2022, el ritme de les seves obertures es va establir a les 40 botigues, una xifra que denota l'interès que Aldi té per fer-se lloc al mercat espanyol.

Foto de l'exterior d'un establiment d'Aldi.
La cadena busca profunditzar la seva presència al mercat espanyol. | Ángel Ullate

No només és important el nombre de botigues, sinó la superfície logística amb què compta

Seguint a la línia de les obertures, les botigues comercials no serien l'única novetat de la cadena. Aldi ha confirmat que una de les seves màximes és reforçar la seva capacitat logística, cosa que ja vam poder notar l'any passat, amb l'ampliació de dos dels seus centres logístics. Parlem dels situats a Dos Hermanas (Sevilla) i Masquefa (Barcelona).

Encara que, actualment, la cadena es troba immersa en la construcció de dos nous centres situats a Sagunt (València) i Miranda de Ebro (Burgos). El primer comptarà amb una capacitat de 30.000 m², mentre que el segon disposarà de més de 40.000 m2.

D'aquesta manera, s'espera que la cadena pugui sorgir més eficaçment les zones de l'arc mediterrani i les ubicades al nord del país.

Un cop construïdes, aquestes se sumaran als més de 170.000 m² de superfície logística amb què ja compta Aldi a l'Estat espanyol. Una xifra que confirma un augment del 45% de mida, tenint en compte les dades del 2020. I és que, en només un parell d'anys, la cadena ha sumat 53.000 m²  al seu compte.