Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Exterior d'un supermercat Lidl

Obliguen a Lidl a retirar i destruir per sempre un popular producte venut a Catalunya

Lidl haurà de retirar i destruir aquest producte per sentència judicial

Si hi ha un supermercat que sempre és ben valorat pels consumidors, aquest és Lidl. Hi podem trobar una gran varietat de productes a preus increïbles, per això cada vegada té més fama.

Tot i això, no tot són bones notícies per al gegant d'alimentació i basar. Aquesta vegada, l'establiment s'ha vist embolicat en una disputa que, al final, ha acabat perdent. Per aquest motiu, la justícia obligarà el supermercat a retirar dels seus prestatges un dels productes més populars dels darrers anys. De fet, ja no podràs tornar a aconseguir-ho tal com el coneixies.

Obliguen Lidl a retirar un popular producte per sempre

Són moltes les grans marques d'alimentació i basar que decideixen enfrontar-se a Lidl. La raó sempre és que el supermercat treu a la venda productes i aliments que semblen ser molt semblants als dels altres, però amb preus molt més baixos.

En aquesta ocasió, Lid ha perdut la batalla contra la reconeguda marca de dolços Lindt. A causa d'això, un jutjat de Suïssa ha obligat l'establiment a retirar i destruir les conegudes figures de conill de xocolata. La justícia es posiciona així al costat de Lindt a la contesa que la marca va iniciar al·legant que el supermercat estava infringint la Llei de Marques Registrades, cosa que s'ha demostrat als tribunals.

La raó per la qual es va desfermar la polèmica

Lindt és una de les marques de dolços més populars de tots els temps. Amb ni més ni menys que 175 anys d'història a l'esquena, va decidir posar fil a l'agulla per portar Lidl davant els tribunals. La raó és que des de la marca de dolços consideren que la imatge del conill de xocolata a la gatzoneta, amb collaret i/o corbata, és de la seva propietat. A Lidl, fins fa poc, se'n podia trobar una versió que és pràcticament igual.

Foto de conillets de xocolata de Lindt
Lidl, obligat a retirar els conillets de xocolata dels seus prestatges per la similitud amb els de Lindt | GETTY IMAGES

La similitud entre les dues figures de xocolata podria confondre els consumidors, per això, la justícia ha dictaminat a favor de Lindt en aquesta ocasió. A causa de la resolució judicial, Lidl haurà de deixar de vendre a Suïssa aquestes figures de xocolata. A més, també haurà de destruir qualsevol de les que ja hi hagi a la venda o s'hagin fet fins ara.

Des de la marca xocolatera venen aquestes figures a tot arreu del món, sobretot, en dates assenyalades com a Pasqua. En aquesta època de l'any, els dolços de xocolata esdevenen els protagonistes de tots els establiments de la marca i també de la competència. Tot i això, des de Lidl podran seguir venent conills de xocolata, sempre que reinventin la forma. L'objectiu és que els consumidors no els confonguin com els que ofereix Lindt.

El 2018 va començar la disputa pels conillets de xocolata

Lindt lluita contra Lidl per aquest motiu des de l'any 2018. Aleshores, la marca de dolços va decidir presentar una demanda davant un tribunal comercial d'Argòvia. Deien que des del supermercat havien copiat els seus conills de xocolata embolcallats d'or.

Foto d'un conillet de xocolata
Lidl ha d'eliminar totes les unitats d'aquest producte per ordre judicial | GETTY IMAGES

Tot i això, la victòria legal de Lindt s'ha produït en segona estada. Després que un tribunal donés la raó en primer lloc al supermercat, la marca xocolatera va presentar un recurs, el qual va ser acceptat pels jutges federals del Tribunal Federal de Suïssa.

Des de la marca de dolços van continuar dient que la similitud de les figures podria produir una confusió entre els consumidors. Com a argument principal, des de Lindt van presentar diverses enquestes d'opinió sobre els dos articles. En aquestes enquestes s'ha basat, de manera parcial, la decisió final. Segons els jutges, encara que admeten que hi ha certes diferències entre tots dos, hi ha risc de confusió entre els dos productes.