Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home observant un paquet de carn en un supermercat

L'OCU alerta dels 2 supermercats que venen la pitjor carn: millor evitar-los

És un dels aliments bàsics i has d'anar amb compte a l'hora de comprar-ne

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) continua publicant estudis sobre els hàbits que els clients tenen a l'hora de comprar. D'aquesta manera vol saber quins són els supermercats més valorats, però no només això.

Amb les enquestes que fa entre els seus socis també vol saber quin tipus de productes compren a cada supermercat. D'aquesta manera, es pot saber en quina hi ha millor o menor qualitat. Això sempre tenint en compte l'opinió de les persones que participen en l'estudi.

Recentment, ha preguntat a 5.000 persones pel nivell de satisfacció que tenen amb 18 cadenes de supermercats. Més concretament, els ha qüestionat sobre la seva relació amb els productes i on solen comprar cadascun. Entre els productes pels quals han estat preguntats hi havia la fruita, el pa, la llet i, el que ens interessa per a aquest article, la carn. L'OCU ha mostrat el resultat després d'haver analitzat les respostes obtingudes i no de segur que t'interessarà veure el resultat.

Les grans cadenes no surten ben parades

Abans de saber quines són les cadenes de supermercats més ben valorades per comprar carn, ens fixarem en el més baix de la taula. Crida l'atenció que les dues darreres posicions les ocupin cadenes que tenen presència a tot Espanya. Això podria ser-hi un toc d'atenció.

Imatge de l'entrada d'un supermercat DIA que fa cantonada al carrer
Segons l'OCU, DIA encapçala el llistat dels supermercats que venen la pitjor carn. | Europa Press

Tancant la taula ens trobem al supermercat DIA. És a qui menys recorren els clients i ho deixen clar amb la seva opinió. La seva puntuació es troba 22 punts per sota de la mitjana de les obtingudes a l'estudi. És important tenir-ho en compte.

Seguidament, a la part baixa del rànquing ens trobem amb Aldi. La cadena es troba en plena expansió per Espanya per continuar arribant al màxim de racons possibles. Haurà de millorar aquesta xifra si vol, a més d'expandir-se, arribar a assentar-se com a botiga de referència per fer la compra.

Surt més ben parada la cadena catalana BonÀrea, ja que ha rebut un 84 % de grau de satisfacció i està 32 punts per sobre de la mitjana. Això la converteix en la millor valorada pels clients enquestats. Més lluny hi ha la segona classificada, Ahorramás, que compta amb un 65 % de grau de satisfacció.

Anota com aconseguir la millor carn

Tenint en compte els resultats de l'enquesta, de segur que t'ha entrat la curiositat per conèixer la carn de la cadena de supermercats més ben valorada, però hi ha un problema. I és que no és present a tot Espanya. Per això, aquí et deixem alguns consells perquè sàpigues triar la millor carn.

Carn
Hi ha una sèrie de qüestions que has de tenir en compte quan a l'hora de comprar carn. | GETTY IMAGES

D'una banda, t'hauràs de fixar en el seu aspecte. Aquest ha de ser d'un color vermell brillant i no ha de tenir gaire greix. A més, depenent de per a què la vulguis, hauràs d'optar per un tros o un altre per aconseguir el millor resultat. En aquest sentit, també hauràs de tenir en compte que en alguns casos l'edat del producte importa.

En cas que vagis al taulell, pensa que darrere sempre hi haurà un professional atenent-te. Pregunta al carnisser tots els dubtes que tinguis per així comprar la carn perfecta per a allò necessitis. Per tant, si tens un lloc on el treballador que t'atén et dona confiança, no ho canviïs per res.

També és possible que optes per comprar la carn empaquetada per comoditat. En aquest cas també has de tenir cura. Llegeix bé les etiquetes per saber la composició del producte que estàs comprant. T'has de fixar en la quantitat d'additius artificials que pot tenir, ja que aquests només faran que la carn perdi qualitat. Una altra dada rellevant és la quantitat de carn que conté cada paquet.