Imatge de l'exterior d'un supermercat de Lidl.

Salten les alarmes a Lidl per un conegut 'snack': demanen evitar-ne el consum

La cadena ja ha retirat els lots afectats i ofereix el reemborsament als que l'hagin comprat

Sense voler crear gaire histèria, les cadenes de supermercats moltes vegades han d'alertar els seus clients perquè no corrin cap risc. Això passa quan algun dels productes que tenen a la venda no es troba en òptimes condicions per ser consumit.

Per això, en primer lloc, es retira tot el lot contaminat perquè no pugui ser comprat pels clients. Després s'avisa, normalment a través dels canals de comunicació de les cadenes, que els clients que tinguin algun article del lot esmentat procedeixin a retornar-lo.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

En aquest cas, els mitjans de comunicació compleixen també una tasca important, ja que es fan ressò de la notícia perquè tots els afectats puguin assabentar-se del problema. És una cosa que no agrada que passi, però les cadenes han de donar la cara en aquests casos.

I això li ha passat fa poc a Lidl. Ha hagut de donar explicacions perquè alguns dels seus snacks no estaven en condicions de ser venuts i, encara menys, de ser consumits. Per això, ha emès un comunicat explicant què ha passat i quins lots són els que han de ser retirats.

Foto de l'exterior d'un supermercat Lidl.
Lidl ha alertat els seus consumidors d'uns lots defectuosos que contenen pesticides. | Getty Images

Els lots de crispetes que tenen pesticida

Al comunicat que ha donat a conèixer la cadena de supermercats alemanya s'explica que hi ha diversos aperitius de la marca Snack Day que han de ser retirats. En concret, es tracta de tres dels tipus de crispetes de blat de moro que hi ha a la venda.

El motiu ha estat que tenen una quantitat de pesticida Clorpirifós per damunt del límit permès. També afegeixen les conseqüències de consumir-lo de manera aïllada o de manera elevada. Els símptomes poden ser llagrimeig, salivació i un malestar general.

En primer lloc, hi ha les crispetes ja fetes amb sal que contenen 80 grams de producte. En cas que les tinguem a casa, són aquestes les dates de caducitat que hem de tenir en compte:

 • 20/06/2023
 • 04/07/2023
 • 08/08/2023
 • 05/09/2023

D'altra banda, també ens trobem amb les crispetes amb sal que es fan al microones. En primer lloc, et direm quins lots dels paquets que venen amb tres unitats de 100 grams has de retornar al teu Lidl més proper:

 • 29/11/204
 • 30/11/2024
 • 01/12/2024
 • 19/12/2024
 • 20/12/2024
 • 22/12/2024

El tercer i últim producte que ha estat perjudicat per una presència elevada del pesticida Clorpirifós ha estat el paquet de crispetes amb sal XXL, el que conté 6 paquets de 100 grams per fer al microones. En aquest cas, només hi ha un lot perjudicat:

 • 28/11/2024
Fotomuntatge dels lots de crispetes afectats 'Snack day' del Lidl.
Aquests són els productes que podrien contenir pesticides, segons ha comunicat Lidl. | CatalunyaDiari

Aquestes són les mesures que ha pres Lidl

Quan la cadena ha estat avisada d'aquest risc per a la salut dels seus clients, ha retirat a tots els Lidl d'Espanya aquests articles perquè no puguin ser adquirits.

Per a qui en té a casa, ofereix un reemborsament íntegre de l'import a qualsevol de les seves botigues, encara que no es conservi el tiquet de la compra.

Al comunicat, perquè això no influeixi en les vendes dels seus aperitius, també ha fet alguns aclariments extra. Hi expliquen que «cap altre producte de la marca Snack Day distribuït per Lidl a Espanya es troba afectat per aquesta alerta». Això és important, ja que és la marca blanca principal d'aquest tipus de productes de la cadena.

Així mateix, el fabricant de la marca, Liven SA, ha volgut demanar disculpes a tots els clients que s'hagin pogut veure afectats. En veritat, són ells els que han escrit aquest comunicat per evitar possibles conseqüències en els clients de Lidl.

Posteriorment, ha estat la cadena de supermercats alemanya l'encarregada de difondre'l per posar aquesta alerta en coneixement dels interessats.