Imatge d'unes barres de pa a l'estanteria d'un supermercat

L'OCU alerta de quin és el pitjor supermercat per a comprar el pa: és català

Cal destacar, però, que la cadena catalana destacava notablement en la puntuació dels altres productes

Males notícies per als clients d'una coneguda cadena de supermercats catalana. Si ets consumidor habitual de pa, hauries de prestar especial atenció a un dels darrers estudis de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). L'organització ha assenyalat el pitjor establiment on comprar pa, i és català.

L'anàlisi de l'OCU assenyala el supermercat pitjor posicionat

El pa és, possiblement, un dels productes més consumits a Catalunya i a la resta del món. Hi ha tants tipus de pa, que és gairebé impossible no trobar-ne algun a les llars del país. Després d'una exhaustiva anàlisi, l'OCU ha assenyalat quin supermercat surt més malparat a l'hora de comprar pa.

A l'anàlisi, s'estudiava el percentatge de clients que compraven diversos productes a 18 supermercats. Per tant, no només se centrava en el pa, sinó en altres productes i aliments, així com diversos estris, com els de cuina.

Després d'atorgar-li una puntuació a cadascun, una cadena catalana en concret, comptava amb una nota molt més inferior que la resta pel que fa al pa. És el cas de BonÀrea, pertanyent al Grup Alimentari Guissona.

Imatge d'una barra de pa de vidre
L'OCU ha trobat el supermercat amb la nota més baixa | GETTY IMAGES

Mentre altres sí que superaven l'anàlisi amb bona puntuació, BonÀrea comptava amb 22 punts per sota de la mitjana establerta pels altres supermercats. Pel que sembla, hi ha pocs clients que comprin usualment pa a les seves botigues. Tot i això, cal destacar que la cadena catalana destacava notablement en la puntuació dels altres productes.

Segons l'anàlisi, BonÀrea suma un percentatge molt alt en comparació amb els altres, pel que fa a la fidelització. A diferència dels altres, es va emportar l'or amb un 84% de clients habituals a la compra de la carn, per exemple.

El supermercat que millor nota ha tret a l'anàlisi

Com és lògic, una de les preguntes més demandades és saber quin supermercat destaca per la seva venda de pa. El guanyador, en aquest sentit, ha estat Lidl, ja que reuneix un 55% de clients habituals gràcies al seu pa. Tot i això, Mercadona el segueix molt de prop amb el 52% de clientela.

El que ha quedat clar amb aquest estudi és que mentre un supermercat pot obtenir una gran puntuació amb un producte, no passa el mateix amb un altre mateix producte de la cadena. Aquest fet, però, podria canviar amb la introducció per part del Govern de la reducció de l'IVA als productes de primera necessitat.

Imatge d'un pa rodó
Lidl s'ha posicionat com al millor | GETTY IMAGES

 

Què diu l'OCU sobre el pa de motlle?

Una altra de les preguntes més controvertides sobre el pa és si realment el pa de motlle és saludable. En aquest cas, respecte a quin és el més recomanable, per sort, l'OCU també ha centrat un dels estudis a analitzar els pans de motlle del mercat.

Per fer-ho, l'organització ha dut a terme una investigació on reunia l'estudi del pa en laboratoris i es basava en el tast d'experts. Després de 34 pans de motlles analitzats —blanc amb escorça, amb llavors i cereals i integral— els van poder puntuar tenint en compte la relació de la qualitat i el preu.

Entre els millors posicionats, hi ha els següents pans: Bimbo Silueta 100% integral 8 cereals i Bimbo de motlle 51% farina de blat integral, tots dos amb 74 i 73 punts respectivament. Tot i això, la major puntuació se l'emporta el pa Bimbo de motlle blanc gran amb 76 punts.

Així mateix, van assenyalar que els paquets grans solen ser una aposta interessant si es busca estalviar. Comprar pa d'aquestes mesures i no pas els més petits pot arribar a suposar fins a un 27% de diferència. El més recomanable, doncs, és comprar en grans unitats tenint en compte la data de consum preferent.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp