Pla desenfocat de l'interior d'un supermercat

L'OCU fa tremolar a un conegut supermercat de Catalunya: ven les pitjors galetes

Es tracten de les galetes menys saludables de totes les que l'OCU ha analitzat

L'esmorzar és el menjar més important del dia (o això diuen). I és que després d'haver dormit tota la nit, a l'hora d'aixecar-nos necessitem energia per fer front al dia. Així que, per això hem de prendre un esmorzar que ens aporti els nutrients necessaris.

Les galetes: Una bona opció per esmorzar?

Si volem mantenir el nostre cos en òptimes condicions és molt important que comencem bé el dia, i per això no hi ha res millor que prendre un esmorzar saludable. Però què entenem per saludable? Doncs bàsicament es tracta d'ingerir aliments que ens aportin les vitamines, els nutrients i els minerals que necessitem.

Imatge d'una cistella plena de diferents tipus de galetes
Les galetes i els dolços solen tenir components com els colorants sintètics | CatalunyaDiari

L'esmorzar és un dels àpats que més ens pot beneficiar. Sí, perquè, a més d'ajudar-nos a començar el dia amb energia, també contribueix a la nostra concentració i ens ajuda a rendir millor a les nostres rutines (treball, col·legi...).

Però aquests no són els únics avantatges. Esmorzar de forma sana i equilibrada és important perquè el nostre pes corporal sigui adequat, a més d'ajudar-nos a mantenir un desenvolupament òptim i contribuir a la nostra salut i benestar.

Tot i això, hem de tenir present que una part de la població encara no és conscient de tot el que això suposa. I aquest fet es veu reflectit en el producte preferit de molts espanyols per esmorzar: les galetes.

Fins a 305 marques de galetes analitzades a Espanya

Soles, acompanyades, mullades a la llet o al cafè. De tota manera, moltes persones consumeixen aquest producte als matins. Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha decidit analitzar-ho en profunditat.

Així doncs, ha analitzat 305 marques d'aquest producte, comercialitzades a diferents supermercats. I la veritat, la varietat ha estat present: amb xocolata, de neula, bàsiques... I tot amb l'objectiu de determinar quina de totes és l'opció menys saludable.

En qualsevol cas, cal recordar que aquest tipus de galetes no deixen de ser un producte processat, ja que la seva composició en greixos i sucres fan que siguin veritablement perjudicials per a la nostra salut, sobretot per als qui més els consumeixen (com és el cas dels nens).

Els resultats no deixen cap dubte

Per fer-ne un seguiment i determinar quina marca és la menys saludable, els experts de l'OCU han procedit a valorar diferents propietats. De totes, per exemple, en destaca l'escala Nutriscore. Així, han conclòs quins són els resultats.

El paquet menys saludable de galetes és el de la marca Sondey NEO, la qual es comercialitza als supermercats Lidl. Aquesta marca, que es ven en paquets de sis unitats, val 1,19 euros. El seu aspecte banyat en xocolata blanca no ha aconseguit millorar-ne els resultats, ja que la puntuació obtinguda és l'E, la nota més baixa de l'escala.

Imatge d'un paquet de galetes Neo de la marca Sondey
Segons l'OCU, aquestes són les pitjors galetes del mercat | CatalunyaDiari

Aquesta nota no és fruit de la casualitat. I és que, després d'analitzar-les, s'ha pogut comprovar que la seva composició es basa en farines refinades, sucres, greixos saturats i additius, motius que fan més que evident la seva baixa puntuació.

I encara que és evident que aquest tipus d'aliments són especialment irresistibles, la composició que solen presentar no és la millor alternativa per als nostres esmorzars, ja que ens poden arribar a aportar més desavantatges que beneficis.

La seva ingesta de forma habitual ens pot ocasionar seriosos problemes per a la salut. Per exemple, determinades afeccions com les càries, els alts nivells de colesterol o la diabetis són molt comunes en persones que les consumeixen de forma habitual. Així que, l'ideal és deixar de consumir-les, o en tot cas, si es fa que sigui només de tant en tant.