Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona planxant i dona prohibint amb els braços

L'OCU avisa de les pitjors marques de planxes a Espanya: millor no les compris

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi comparatiu i aquest n'ha estat el resultat

El planxat és una de les tasques domèstiques més tedioses i avorrides que existeixen, i molts l'eviten o la retarden tant com sigui possible. Però per fer-ho bé necessitem una bona planxa amb bona qualitat. Ara l'OCU ens ha descobert les pitjors marques.

No totes les planxes són iguals i cal tenir en compte una sèrie de factors a l'hora d'escollir la més adequada per a les nostres necessitats.Realitzant un estudi comparatiu, l'OCU ha avaluat 18 models de planxes i 12 models de centres de planxat.

La potència, flux de vapor, planxa de polièster i cotó, planxa de texans, durabilitat, facilitat d'ús i preu són els criteris que ha tingut en compte. Para atenció a la qualitat!

Quines són les pitjors marques de planxes a Espanya?

D'aquesta anàlisi realitzada per l'OCU, se'n desprèn que les pitjors planxes analitzades no ofereixen una durabilitat satisfactòria. I sorprèn descobrir que no són les més econòmiques del mercat. Presenten diferents problemes, com desgast del revestiment o pèrdues de vapor.

L'últim lloc l'ocupa la planxa Di Quattro Vapore Stiro 2800, amb només 38 punts sobre 100. Aquesta planxa té un preu que va dels 22 als 30 euros, però no compensa el baix cost amb el mal funcionament. Presenta problemes com ara fugides d'aigua, pèrdua de vapor o desgast del revestiment.

Muntatge amb roba doblegada de fons i planxa Rowenta
Rowenta DW9249 Ultimate | Rowenta, Pixelshot

La mateixa puntuació té la planxa Fast&Furious 5010 Vital de la marca Cecotec, que és una de les més barates del mercat. Es pot comprar entre 18 i 32 euros, però tampoc no ofereix una bona qualitat ni un bon rendiment. Aquesta planxa té una potència baixa, un flux de vapor irregular i un planxat deficient.

La planxa Rowenta DW9249 Ultimate és la més cara de les pitjors valorades, ja que el preu oscil·la entre els 100 i els 147 euros, però la seva qualitat no està a l'altura. Té una potència alta, però un flux de vapor baix i un planxat mediocre, i té una durabilitat dubtosa i una facilitat d'ús regular. La seva puntuació? 39 punts.

Les planxes pitjor valorades segons l'OCU

Model planxa (de pitjor valorada a millor)PreuPunts
Di Quattro Vapore Stiro 2800

Entre els 22 i els 30 euros

38 punts sobre 100

Fast&Furious 5010 Vital

Entre els 18 i 32 euros

38 punts sobre 100

Rowenta DW9249 Ultimate

Entre els 100 i 147 euros

39 punts sobre 100

 

Què cal saber més sobre l'anàlisi de l'OCU?

Per contra, les millors planxes analitzades destaquen pel seu rendiment, qualitat i comoditat, amb bona potència, un flux de vapor constant i regulable, un planxat eficaç en diferents teixits i una durabilitat garantida. El preu d'aquestes planxes varia entre 50 i 150 euros.

Com veiem, la planxa pot ser una tasca més suportable si comptem amb l'electrodomèstic adequat. Per això, és important consultar les valoracions de l'OCU abans de comprar una planxa o centre de planxa. Així podrem escollir el model que millor s'adapti a les nostres necessitats i al nostre pressupost.