Una persona posa combustible al seu cotxe

L'OCU dona els noms de les gasolineres més barates de tot Espanya

L'Organització de Consumidors i Usuaris, a més, ofereix un calculador de gasolineres perquè puguis localitzar quina és la més barata i quina tens més a prop

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha fet una anàlisi per descobrir quines són les gasolineres on és més econòmic posar benzina. Segons es pot llegir a la seva pàgina web, l'OCU ha analitzat els preus de gasolina i dièsel en estacions de servei de les principals vies d'Espanya «durant gairebé quatre mesos».

I és que a ningú li agrada pagar de més per una cosa que en altres llocs et pot costar menys. L'OCU ha calculat que les persones amb un automòbil de gasolina podrien estalviar fins a un 15% d'aquesta, mentre que les de dièsel, podrien estalviar un 17%, «tot i que en algunes rutes l'estalvi màxim pot arribar al 30%».

Segons l'OCU, per a realitzar aquesta anàlisi, «s'ha escollit la gasolinera més barata de cada província per la qual passa la ruta». Les rutes triades per l'organització van ser:

  • Les radials: A1, A2, A3, A4, A5 i A6. A l'A3 s'inclouen els ramals A30 i A31. Per la seva banda, en l'A6 s'inclou l'A52.
  • Les costaneres: A7.AP7-N340 (Mediterrani); A8-AP8-N634 (Cantàbric) i AP9-N550 (ries gallegues).
  • Ruta de la Plata A66.
  • Ruta de la vall de l'Ebre: AP68, N232, A23 i N234.
  • La ruta dels francesos: A62.

En cadascuna d'aquestes rutes, l'OCU ha calculat l'índex 100, «que és la benzinera més barata a la ruta». Segons segueix explicant l'organització, «la resta de gasolineres tenen un índex d'acord amb als seus preus relatius a la més barata», cosa que també passa amb el valor mitjà i màxim. Per això, l'OCU va escollir totes les estacions de servei localitzades a la ruta i va calcular el nivell de preus mitjà i màxim.

Les gasolineres més barates

Sens dubte, hi ha unes gasolineres guanyadores: aquelles que estan associades a cadenes de supermercats. Per exemple, BonÀrea és la més barata d'Espanya oferint Gasolina 95, Gasolina 98 i Gasoil. Per la seva banda, EsclatOil és la més barata en Gasoil millorat, i Meroil en GLP.

Segons explica l'OCU, BonÀrea té un dièsel d'un 21% més barat que la cadena de gasolineres més cares, Petronor. Canviar de Petronor a BonÀrea pot suposar un estalvi d'uns 220 euros a l'any, en cas que es recorreguessin 200.000 quilòmetres i amb un consum mitjà de 6 litres als 100 quilòmetres.

Fotografia de la llista de gasolineres més barates de l'OCU
Aquests són els índexs per cadenes (les 15 més barates) dels preus de combustibles a la península. | OCU

Per la seva banda, els índexs per cadena dels preus de combustibles a les Canàries, Ceuta i Melilla són diferents: l'encapçalen TGAS, PCAN, CEPSA i SHELL.

Podeu consultar el llistat de gasolineres més barates en la seva pàgina web i, a més, l'OCU també ofereix un calculador de gasolineres en el qual pots localitzar la que sigui més barata i que tinguis més a prop. Bona sort!