Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una assecadora oberta de fons, amb una imatge d'una dona amb gest de retret en primer pla

L'OCU llança un avís a tots els que tenen una assecadora a casa

Si tens una assecadora a casa teva, has de prestar atenció a aquest consell de l'Organització de Consumidors i Usuaris

L'assecadora és un electrodomèstic cada vegada més present a les nostres llars. El seu funcionament es basa a eixugar la roba després de rentar-la perquè sempre estigui en perfecte estat i es pugui guardar sense humitat i sense esforç.

Tot i això, des de l'OCU han llançat una sèrie de recomanacions a l'hora d'utilitzar-la. A més d'ajudar els consumidors a triar la millor, l'organisme també ha donat un avís relacionat amb un problema al qual és possible que t'enfrontis tard o d'hora.

L'avís de l'OCU sobre l'assecadora que heu de conèixer

Cada assecadora és diferent i pot tenir diversos problemes. En aquest cas, des de l'OCU s'han centrat en un dels més habituals: el soroll.

En aquest sentit, si tens un d'aquests electrodomèstics i cada vegada escoltes sorolls més forts o el so és diferent, pot ser que la teva assecadora tingui algun tipus de problema o que estigui assecant una peça amb alguna cosa a la butxaca.

Una altra de les raons que l'assecadora faci sorolls pot ser que funcioni amb cicles a mitja càrrega. És a dir, el tambor té més espai, de manera que les peces de roba es mouen més. Tot i això, saber identificar el soroll és imprescindible per descartar problemes.

Imatge d´un home arreglant una assecadora per dins, a més d´una altra imatge d´una persona posant-se la mà darrere de l´orella amb gest de prestar atenció
L'assecadora pot fer sorolls que és important identificar | Getty Images

Tipus de sorolls a l'assecadora i les seves causes

A través de la seva pàgina web, des de l'OCU han compartit una guia on reflecteixen els sorolls més habituals de l'assecadora, així com les possibles causes.

Soroll en arrencar per primera vegada

Algunes assecadores porten perns de transport al tambor que, si són automàtics, s'alliberen per si mateixos. Quan s'encén per primera vegada, pot ser que escoltis un cop, cosa que significa que aquests perns s'han alliberat. És un soroll normal.

Així mateix, durant les primeres vegades que es fa servir, pot ser comú sentir sorolls més alts del que és habitual. Aquests sons els causa el sensor d'humitat, així com la cinta de feltre, ja que primer cal humitejar.

Sorolls en el funcionament

En cas que l'assecadora estigui funcionant i comencis a sentir sorolls estranys o forts, les causes poden ser diferents. Des de l'OCU identifiquen tres causes principals:

  • Objectes a l'assecadora: potser has introduït peces amb objectes a la butxaca, com les claus, que es deixen anar durant l'assecament i sonen. Sol ser un soroll metàl·lic, ja que colpegen contra el tambor. Compte, ja que poden ocasionar avaries.
  • Corretja de transmissió: es pot desgastar o trencar. Per comprovar si l'has de canviar, comprova si el motor s'escolta, però el tambor no gira i mira si desconnectant-lo del corrent i intentes girar el tambor amb la mà, llisca amb facilitat.
  • Rodets de l'assecadora: els rodets poden fallar i provocar que l'assecadora deixi de girar. Si aquest és el problema, el soroll serà semblant a un grinyol. En aquest cas, contacteu amb el servei tècnic perquè un professional pugui revisar l'electrodomèstic.