L'OCU tria el millor Tortell de Reis dels supermercats

L'entitat ha analitzat els dolços de diverses cadenes d'alimentació entre les quals es troben Mercadona, Dia, Aldi, Eroski o Lidl

La OCU analitza diversos Tortells de Reis de grans superfícies
L'OCU analitza diversos Tortells de Reis de grans superfícies | CatalunyaDiari.cat

Les festes de Nadal estan a punt d’acabar-se però encara queda el plat fort de les celebracions, el dia dels Reis Mags. En aquesta jornada tan especial els nens esperen amb il·lusió l’arribada dels reis i dels seus regals, i els adults esperen gaudir d’un bon àpat en família amb el protagonista d’aquest dia: el Tortell de Reis.

 

Per això és important saber on comprar aquest dolç tan emblemàtic sense equivocar-se, i amb el propòsit d’ajudar els consumidors a triar el millor Tortell de Reis, l'OCU ha analitzat el tortell de 9 supermercats diferents: Eroski, Carrefour, Alcampo, El Corte Inglés, Ahorramás, Mercadona, Lidl, Aldi i Dia.

Les claus per saber si un tortell és de bona qualitat

La millor opció per adquirir un Tortell de Reis sempre serà anar a comprar-lo a una pastisseria on els elaborin un a un, però solen ser bastant més cars que els de supermercat, així que si no vols gastar massa en dolç, és interessant saber on pots trobar-ne un de més econòmic però sense perdre qualitat.

 

Encara que el farcit del tortell pot ser de xocolata o trufa, l’opció tradicional és la de la nata, però aquí ve el primer factor que defineix la qualitat d'un bon tortell: saber si la nata és de veritat o és un succedani a base de mantega, sucre i grasses, com és el cas dels tortells de mala qualitat. L’altre punt a valorar és la qualitat del brioix, que ha de tenir una textura esponjosa però no massa tova.

L'OCU tria el millor Tortell de Reis

Tenint tot això en compte, l'OCU ha definit, sense cap mena de dubte, que el millor Tortell de Reis és el del Dia. Destaca per sobre de la resta per diversos motius, el més important dels quals és que la nata del tortell és de veritat, i no un succedani, com succeeix en la majoria de tortells de supermercats; de fet, només incorporen nata de veritat el tortell del Dia i de l’Eroski, i la resta la substitueixen aquest ingredient per mantega i sucre. 

 

A més, el tortell del Dia ha resultat ser el que té una millor relació qualitat-preu, ja que es ven a 11,71 euros el quilo. L'OCU també ha volgut aconsellar als consumidors que si van a comprar un tortell i aquest no du nata de veritat, és millor comprar-ne un sense farcit. 

 

D'altra banda, els tortells que queden més mal parats en la valoració de l'OCU han estat els dels supermercats Mercadona, Lidl, Aldi i Carrefour, que han estat qualificats de mala qualitat per l'estudi.

També et pot interessar...

 

Comentaris

envia el comentari