Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home en un supermercat

L'OCU trenca amb la inflació: El truc per comprar als supermercats a meitat de preu

Et preocupa la inflació? Descobreix aquests consells per comprar a meitat de preu al supermercat

La inflació està generant tota mena de controvèrsies, opinions i sobretot incomoditats a l'hora d'anar a comprar. Per sort, l'OCU ha descobert alguns trucs útils per estalviar diners.

 

Sens dubte, l'alimentació és un dels sectors més desafavorits, ja que causa molta desconfiança en els consumidors perquè els productes han variat molt en el seu cost.

 

Moltes famílies han deixat de comprar certs productes perquè l'esforç que els suposa és desorbitat. Alhora, moltes persones han hagut de reavaluar la despesa que fan al mes per ajustar-se al seu pressupost.

 

Aquesta mena de canvis influeixen negativament en l'alimentació de tota una família i és comú adquirir aliments menys saludables (és a dir, opten per aliments ultraprocessats).

 

La cistella de la compra, cada cop més cara

És increïble comprovar com, fa només un any, la compra mensual no suposava una despesa excessiva i avui en suposa el doble. L'època tan dura que s'està vivint a molts nivells provoca la pujada de preu dels productes bàsics i aquesta és una situació complicada de gestionar per a les famílies més desafavorides.

 

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) s'encarrega sempre de beneficiar el consumidor i aconsellar-lo de la millor manera perquè puguem fer un consum més responsable i eficient dels productes.

Quins són els consells de l'OCU per abaratir la cistella de la compra?

En aquest cas, l'OCU ens aconsella sobre la millor manera d'estalviar diners per poder-los destinar convenientment i adquirir bons hàbits de compra. Al seu lloc web podem trobar alguns trucs o consells que podem posar en pràctica a l'hora d'anar a comprar al supermercat.

Foto de les prestatgeries d'un supermercat.
Amb la inflació, el preu dels productes i aliments bàsics s'ha incrementat molt. | Getty Images
 

Destaquen principalment per ser senzills i, per això, es caracteritzen per ser trucs simples amb què podríem estalviar diners cada vegada que anem al supermercat. Independentment dels que compris al supermercat o consumeixis a casa, bàsicament tots els productes han experimentat un augment singular.

 

Des de productes frescos, com la carn o el peix, passant per productes de neteja i, és clar, la fruita i verdura.Vols estalviar-te uns diners a la compra mensual? Necessites algun truc per comprar de manera més conscient i eficient?

El que has de fer per gastar menys en la compra del supermercat

L'OCU ha detallat una sèrie de consells a través de la seva pàgina web que pot ajudar els consumidors en aquesta tasca que s'ha convertit en tot un repte.

 

Per començar, abans de sortir al supermercat sense saber exactament què comprar o què necessitem per elaborar els nostres plats setmanals, cal que tinguem molt clar el que cuinarem i què és inqüestionablement necessari.

Foto d'un home i una dona somrients comprant detergent en un supermercat.
Hi ha alguns trucs molt útils per gastar menys a la cistella de la compra. | Getty Images
 

Durant la setmana podem elaborar una llista amb les coses que es van acabant i que necessitem comprar. Planificar el menú setmanal és molt pràctic perquè així sabrem amb certesa quins aliments necessitem.

 

Fins i tot elaborar el menjar en blocs durant tot un dia per cobrir la resta de la setmana et farà estalviar diners encara que no t'ho sembli. Si vols saber quin tipus d'aliments comprar i quina és la millor opció, l'OCU t'ho posa realment fàcil…

Més consells útils

Quan vagis a comprar carn, evita comprar peces soltes, és preferible optar per la peça completa, com un bon pollastre. Una opció útil és demanar que t'ho especifiquin com prefereixis i aprofitar per preparar diverses opcions culinàries.

 

Fes el mateix amb el peix, però sempre opta per peix de temporada. Fins i tot amb les verdures i les fruites, sempre és útil optar per aliments de temporada. Els ous també s'han encarit de forma notable. Tot i això, com que és una proteïna de molt bona qualitat i molt versàtil a la cuina, no has de deixar de consumir-lo.

 

No eliminis els llegums de la teva alimentació, perquè, encara que no ho sembli, aquest aliment no és només per elaborar plats de cullera, pots afegir-los a les teves amanides o elaborar delicioses hamburgueses.Per tant, la clau és optar per aliments de temporada i frescos. I, en el cas de la carn, per exemple, demanar peces més petites.

 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp