Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´un ull blau i aliments

Ho diuen els oftalmòlegs: la pèrdua de visió es pot prevenir amb una fruita

Les propietats d'aquesta fruita també amaguen altres beneficis

Potser mai t'ho has qüestionat, però portar una alimentació sana, variada i equilibrada és fonamental per a la nostra salut ocular. De fet, hi ha determinats aliments que fins i tot podrien ajudar-nos a prevenir la pèrdua de visió.

Pel que sembla, hi ha una fruita en particular que podria convertir-se en la teva millor aliada si el que vols és tenir una vista de linx. Per aquesta raó, si vols millorar la salut dels teus ulls, et recomanem que la descobreixis i la incloguis a la teva dieta.

La fruita ideal que et pot ajudar a prevenir la pèrdua de visió

El temps passa i els éssers humans no estem exempts d'experimentar canvis. Els anys que anem vivint ens comencen a mostrar un deteriorament progressiu del nostre aspecte i estat de salut. I com no, de la nostra visió també.

Només a Espanya, prop d'un milió de persones pateixen algun tipus de discapacitat visual. D'aquesta xifra, la majoria fan referència a malalties de la retina, mentre que 70.000 persones més patirien ceguesa total.

Muntatge amb noia amb ulleres i problemes de visió i al costat una persona cega acompanyada
Aquesta fruita contribueix positivament a la nostra salut ocular. | Pexels, Doucefleur

En aquests casos, els diagnòstics poden ser molt variats: des de miopia (visió borrosa d'objectes llunyans) fins a presbícia (pèrdua de la capacitat d'enfocar). No obstant això, el que és clar és que són patologies que ningú no voldria tenir. Malgrat que alguns casos són progressius i amb prou feines tenen solució, a la nostra mà també hi ha una altra opció, i és la prevenció.

Pel que sembla, l'evidència científica cada cop té més clar que hi ha aliments capaços de prevenir, i fins i tot minimitzar, aquest tipus de casos. Alguns estudis han suggerit que fruites com ara la taronja, el kiwi o els nabius, per exemple, són molt beneficiosos per a la salut ocular.

Muntatge amb dona gran amb problemes de visió i al costat un conjunt de fruites
La degeneració macular es pot presentar si tenim dificultat per llegir. | Getty Images, Pixelshot

Tanmateix, hi ha una altra fruita que potser és menys coneguda i consumida, però sembla que és de les més efectives. En aquest cas, parlem ni més ni menys que de l'albercoc, una fruita que amaga moltíssimes propietats.

Segons apunten diversos estudis, l'albercoc és una fruita que ens pot protegir de la sequedat ocular i de la irritació conjuntiva. Així mateix, també ens podria ajudar a combatre la pèrdua d'agudesa visual.

I és que tots aquests beneficis els trobem precisament en la seva aportació nutricional. L'albercoc és una de les fruites que conté més vitamina A, que és clau per a aquest tipus d'afeccions. En el cas de les malalties degeneratives, com ara les patologies de la retina, aquesta vitamina és fonamental.

Muntatge amb conjunt d'albercocs i noia amb molèsties de visió
L'ús de lents de contacte, per exemple, és una opció per a les persones que pateixen miopia. | Getty Images, ShotPrime

Altres beneficis d'aquesta fruita

A més de ser una fruita rica en vitamina A, l'albercoc també conté vitamines del grup C i E. Totes dues són essencials per a la cura de la vista, però també per protegir i alentir el procés de dany ocular.

Així mateix, els seus efectes antiinflamatoris també són capaços de reduir les molèsties i els dolors que puguem patir. Per tant, si tenim mal de cap, per exemple, menjar-nos un albercoc pot ser la millor opció.

Si hi anem més enllà, descobrirem que aquesta fruita també és un remei natural excel·lent contra l'anèmia. El seu alt contingut en ferro (especialment si la consumeixes deshidratada) pot aconseguir que els teus nivells pugin i, per tant, combatre el problema.

Finalment, però no menys important, has de saber que l'albercoc és un remei meravellós no només per tractar la retenció de líquids, sinó també per reduir la pressió arterial. Ara que ja en coneixes tots els beneficis, t'animem a consumir-lo.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!