Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Patates de Mercadona

Es revela l'origen de les patates que Mercadona ven a les seves botigues

És una de les preguntes més habituals i ara Mercadona aclareix d'on procedeix aquest producte tan cercat

Mercadona s'ha guanyat la confiança de milions de consumidors a casa nostra. Tot i que són molts els productes que ofereix, uns dels més demandats són les patates.

Tot i la seva popularitat, una de les preguntes que se solen fer els clients és d'on provenen. I com que a Mercadona aposten per la transparència, s'ha revelat que aquest producte tan essencial de la cuina és nacional.

L'origen de les patates que ven Mercadona

Les patates són un aliment bàsic a la cuina espanyola. S'utilitzen en una gran varietat de plats, des de la clàssica truita de patates fins a guisats i amanides.

foto de la secció de patates de mercadona
Les patates de Mercadona d'estaquen pel seu origen nacional | Mercadona

Mercadona, conscient d'aquesta demanda, s'assegura oferir patates d'alta qualitat a totes les botigues. Però, d'on venen aquestes patates?

La cadena s'enorgulleix de treballar amb proveïdors nacionals per garantir la frescor i la qualitat dels seus productes. En el cas de les patates, la cadena de supermercats col·labora amb pagesos locals de diferents regions d'Espanya.

Això assegura que les patates siguin fresques. A més, també dona suport a l'economia local i redueix la petjada de carboni associada al transport d'aliments.

Les patates provenen de diverses regions d'Espanya

Mercadona té acords amb diversos proveïdors com Patates Hijolusa, Patates Meléndez, Patates Gómez, Udapa, Cadimisa, Illacamp, Papacan, Mr Chippy i Legufrut.

Expositor de patates de Mercadona
Mercadona treballa amb diferents proveïdors que ofereixen patates de diverses regions d'Espanya | Mercadona

Aquests proveïdors ofereixen al supermercat patates que provenen de regions com Castella i Lleó, Andalusia, Galícia, Castella-la Manxa, Tenerife, Àlaba, Cartagena, Sevilla, Madrid o Mallorca, entre d'altres. Cadascuna d'aquestes àrees té condicions climàtiques i de sòl ideals per al cultiu de patates, cosa que garanteix un producte d'alta qualitat.

Control de qualitat i sostenibilitat

Mercadona no deixa res a l'atzar quan es tracta de la qualitat dels productes. Les creïlles passen per un rigorós procés de control de qualitat abans d'arribar a les prestatgeries de les botigues.

Aquest procés inclou la selecció de les millors varietats de patates, així com proves de sabor i textura. A més a més, s'assegura que les patates estiguin lliures de pesticides i altres contaminants.

Patates de Mercadona
A més de per l'origen Mercadona es preocupa per la qualitat i la sostenibilitat dels seus productes | Mercadona

Un altre aspecte important de l'origen de les patates de Mercadona és el compromís amb la sostenibilitat. La cadena de supermercats treballa estretament amb els proveïdors per implementar pràctiques agrícoles sostenibles.

Això inclou l'ús eficient de l'aigua, la rotació de cultius i la reducció de l'ús de productes químics. D'aquesta manera, el supermercat no només ofereix patates d'alta qualitat, sinó que també contribueix a la protecció del medi ambient.