Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un metge assenyalant un informe i una rodona vermella al capdavant amb diversos peixos en primer pla

El peix que els metges recomanen comprar per prevenir un infart: molt saludable

Aquest és el peix que has de consumir sovint si vols minimitzar el risc d'infart, segons els metges. Pren nota!

Sabem que és impossible predir encara amb ciència exacta si patirem un infart o no a la nostra vida. Però el que sí que és possible dur a terme certes accions al nostre dia a dia per reduir les possibilitats.

Una, per exemple, és portar una alimentació el més saludable possible. Els metges alerten que, si mengem regularment uns aliments que continguin un cert tipus de nutrients, podrem evitar patir malalties al llarg de la nostra vida.

De fet, hi ha un tipus de peix molt saludable que, si el consumeixes sovint, protegirà el teu cor d'infarts o qualsevol malaltia cardiovascular. Ja saps de quina parlem?

Aquest és el peix que prevé infarts, segons els metges

El tipus de peix que reduirà les possibilitats que pateixis un infart és el peix blau. Segons un estudi dut a terme per investigadors del Karolinska Institut de Suècia, aquest és beneficiós per prevenir el risc de patir un atac de cor.

Les diferents varietats de peix blau que trobem dins aquesta categoria són, a més a més, molt conegudes. No és gens complicat trobar a qualsevol peixateria salmó, sardines o verat. I són més saludables potser del que podries haver pensat en un primer moment.

Totes elles inclouen més o menys l'àcid gras omega-3 àcid eicosapentaenoic (EPA) i l'àcid docosahexaenoic (DHA). Tots dos contribueixen a dur a terme moltes funcions del nostre organisme.

Tot i això, l'omega-3 no el produeix el nostre cos per si sol, per la qual cosa necessitem consumir-lo a través dels aliments rics en aquests àcids, com pot ser el peix blau.

El peix blau, clau en la prevenció d'infarts

L'estudi que s'ha fet fa pocs mesos ha revelat que, efectivament, el peix blau sí que redueix la possibilitat de patir infarts. I no només de qualsevol persona. La investigació apunta que seria clau per a les persones que ja compten amb antecedents familiars de malalties cardiovasculars.

És el cas de les cardiopaties coronàries mortals i no mortals. Aquí s'hi englobarien patologies com l'infart de miocardi, la parada cardíaca, l'angina inestable i l'infart cerebral o ictus.

"L'estudi suggereix que les persones amb antecedents familiars de malalties cardiovasculars han de guanyar més que si consumeixen més peix blau que els altres", ha afirmat la catedràtica i professora associada d'epidemiologia de l'Institut de Medicina Ambiental Karin Leander.