Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de diverses begudes ensucrades

La pitjor beguda de supermercat a Catalunya: incrementa el risc de patir càncer

El consum habitual d'aquesta beguda podria ser molt perjudicial per a la nostra salut

Sovint, hem sentit en nombroses ocasions que el sucre és perjudicial per a la salut. De fet, s'han realitzat diversos estudis que determinen que consumir sucre en grans quantitats incrementa la possibilitat de patir alguna malaltia greu com el càncer. 

El cert és que els edulcorants són presents en moltíssims aliments que consumim diàriament. A més, sovint no som conscients de la quantitat de sucres que porten alguns productes de consum habitual i com aquests poden ser de perjudicials per al nostre organisme. Aquí, us en parlarem d'un d'ells. 

Els refrescos ensucrats incrementen el risc de patir càncer

Exacte, venim a parlar sobre els refrescos ensucrats, els quals tenim tant a l'abast. Ara que arriba l'estiu i el bon temps, és molt comú seure a una terrassa i gaudir d'un bon refresc amb gel per suportar la calor, però el cert és que l'Institut Oncològic Català ha fet un avís respecte a aquestes begudes. 

Investigadors de la Unitat de Nutrició i Càncer de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) confirmen l'associació entre una dieta rica en begudes ensucrades, inclosos els sucs de fruita, i l'augment de desenvolupar càncer.

D'aquesta manera, han analitzat els resultats de 67 estudis observacionals i determinen que el consum habitual de begudes ensucrades pot augmentar el desenvolupament d'un càncer de mama, pròstata, colorectal i pàncrees.

El sucre, el gran enemic

De fet, les begudes i els refrescos ensucrats són, sens dubte, el pitjor producte que podríem consumir. La quantitat de sucre que contenen supera amb escreix la quantitat màxima recomanada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Diversos estudis han assenyalat que el consum de sucre estaria força relacionat amb el desenvolupament d'alguns tipus de càncer. Així mateix, també podria augmentar el risc de patir malalties cardiovasculars, com ara la diabetis. 

Imatge de quatre sucs de fruites
L'abús en el consum de sucs de fruita també pot incrementar el risc a patir un càncer. | Canva Pro

Almenys, així ho ha demostrat un estudi dut a terme per professors de la Universitat de la Sorbona a París, França. Després d'analitzar més de 100.000 persones durant un període de cinc anys, els resultats van ser concloents.

Tot sembla indicar que el consum diari d'una beguda ensucrada (de 100 mil·lilitres) podria augmentar el risc de desenvolupar càncer fins a un 18 %. En total, durant el període que va durar l'estudi (del 2009 al 2017), es van diagnosticar 2.193 pacients amb càncer. 

El percentatge més gran d'aquests va ser el càncer de mama, seguit del de pròstata i colorectal, amb 291 i 166 casos respectivament. De fet, el càncer de còlon és un dels que més incidència presenta a Espanya.