tassa de cafè

Els 3 pitjors cafès que pots prendre al matí: dispara el colesterol en sang

El cafè és una beguda molt popular, però cal saber escollir

El cafè és una de les begudes diàries per a moltes persones, les quals no conceben començar el matí sense aquesta beguda. Tanmateix, això podria ser contraproduent en el cas que algú tingui el colesterol alt, ja que podria incrementar els nivells de colesterol dolent.

Els que tenen el colesterol alt han d'estar pendents del que mengen i d'evitar els aliments que resulten perjudicials. En aquest sentit, alguns tipus de cafès en particular podrien afectar la nostra salut.

Els 3 cafès que no has de prendre perquè fan augmentar el colesterol

Segons s'ha determinat en una investigació recent, que ha publicat la revista científica Open Heart, el consum de cafè estaria relacionat amb l'augment del colesterol dolent. A més, una de les coses que criden més l'atenció sobre els resultats de l'estudi és que cada cafè és un món. Més específicament, depenent del tipus de què parlem, el cafè pot ser més o menys perjudicial.

1. Cafè de cafetera d'èmbol, el millor entre els pitjors

El cafè d'èmbol és aquell que es prepara en allò que es coneix com a cafetera de pistó o cafetera francesa. Tot i no ser el cafè més popular, n'hi ha que no es resisteixen al seu sabor. En aquest cas, segons les dades ofertes pels experts, prendre sis tasses o més d'aquest cafè està associat a un augment del nivell de colesterol a la sang.

Grans de cafè
El cafè de cafetera és considerat el menys perjudicial d'entre els dolents | Getty Images

 

2. Cafè instantani, no és el millor, però tampoc el pitjor

Un altre dels cafès que no és recomanable consumir si algú té el colesterol alt és l'instantani. Això és perquè, segons l'estudi, el seu consum també s'ha relacionat amb un augment del colesterol dolent en aquelles persones que el prenen.

Per això, tot i que és un dels cafès més elegits quan tenim pressa al matí a causa de la seva facilitat per preparar-lo, el millor serà oblidar-se'n. Sobretot si volem preservar la nostra salut.

3. Cafè exprés, el pitjor per a la salut

El cafè exprés és un dels més coneguts i també un dels més consumits pels amants d'aquesta beguda. Tot i això, també resulta, d'acord amb les dades de la investigació, que és el que més perjudica quan parlem de colesterol, sobretot, els homes. L'exprés és un cafè curt que es duu a terme tant a cafeteres com a través de càpsules.

tassa de cafè
El cafè exprés pot ser perjudicial per a la salut | Getty Images

Segons els experts que han fet l'estudi, és el pitjor per un motiu en concret. Es tracta de la presència de substàncies químiques, que es poden trobar tant a les màquines de cafè com a les càpsules.

El cafè també té beneficis

Tot i que amb aquest darrer estudi queda palesa la relació entre el consum d'alguns cafès i l'augment del colesterol, la veritat és que aquesta beguda també té avantatges. Són moltes les investigacions que han determinat que és una beguda alta en antioxidants, sobretot en polifenols. Això suposa molts beneficis per a l'organisme.

Got de cafè
El consum de cafè també pot ser beneficiós per al teu cos | Getty Images

Aquests polifenols actuen contra alguns metalls pesants que acceleren l'envelliment i contra els radicals lliures. Alhora, el cafè és capaç de prevenir certs tipus de malalties i millorar la salut de forma general.

Tot i això, en el cas de tenir el colesterol alt, el millor serà fugir d'aquesta classe de cafès i canviar-los per begudes alternatives, com les infusions. Aquestes, a més, oferiran molts altres tipus d'avantatges per al cos.

En definitiva, si ets un amant del cafè, però pateixes de colesterol, optar per altres begudes serà més interessant per a la teva salut. Sobretot, a l'hora d'evitar que augmentin els nivells de colesterol dolent al teu organisme.